Procter&Gamble "divorteaza" de Pringles. Vezi cine a cumparat brandul

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 19:32
4247 citiri
Procter&Gamble "divorteaza" de Pringles. Vezi cine a cumparat brandul

Procter & Gamble a renuntat la brandul Pringles, pe care l-a vandut companiei Kellogg, pentru 2,7 miliarde de dolari. Kellogg este interesat sa tripleze vanzarile de chipsuri Pringles, la nivel mondial, dupa un acord cu Diamond Foods.

Trazanctia va reduce castigurile Kellogg, incasate in acest an, pana la un nivel de 16 centi pe actiune, conform declaratiilor facute de companie. Procter&Gamble a reziliat un plan, stabilit initial cu Diamond Foods. Potrivit acordului, P&G urma sa vanda Pringles catre Diamond Foods, arata Bloomberg.

Acordul cu Diamond Foods a esuat din cauza investigatiilor facute de oficialii Statelor Unite asupra inregistrarilor contabile ale firmei.

Pringles este cel de-al doilea mare jucator mondial pe sectorul de chipsuri de cartofi, cu vanzari in 140 de tari in valoare totala de 1,5 miliarde dolari si fabrici in Statele Unite si Asia.

John Bryant, directorul executiv al Kellogg's, se arata multumit de achizitie care pune compania sa pe locul doi la nivel mondial pe sectorul chipsurilor.

"Aceasta este o afacere cu adevarat mare, care ne ajuta sa ne consolidam imaginea de business puternic, la nivel mondial, pe piata de snacks-uri", a spus CEO-ul Kellogg, John Bryant.

Vanzarile de snacksuri au totalizat 48 de miliarde de dolari pe an, pe pietele dezvoltate si pana la 15 miliarde de dolari pe cele emergente, au mai aratat reprezentatii Kellogg.

Vanzarile globale de snacksuri au crescut cu 4,3% pe an, in perioada 2005-2010, pe pietele dezvoltate. Pe de alta parte, vanzarile au inregistrat o crestere mai mare pe pietele emergente, respectiv de 9,6%.

Kellogg se asteapta sa amortizeze costurile tranzactiei in timp util, in conditiile in care costurile vor creste de la 160 de milioane de dolari, pana la 180 de milioane de dolari, potrivit anticiparilor specialistilor.

Compania mizeaza pe economii de 10 milioane de dolari, in acest an. De asemenea, reprezentantii Kellogg mizeaza pe economii de 75 milioane de dolari in doi ani.

Procter & Gamble va castiga dupa impozitare intre 1,4 si 1,5 miliarde dolari, aceeasi suma estimata ca si in cazul tranzactiei cu Diamond Foods. In subordinea Kellogg vor trece cei 1700 de angajati ai Pringles.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Pringles profit, #Pringles chipsuri, #Pringles Procter and gamble , #Investitii