Producatorul Botox a primit o oferta de preluare de 47 de miliarde de dolari

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 11:29
1238 citiri
Producatorul Botox a primit o oferta de preluare de 47 de miliarde de dolari

Compania canadiana Valeant Pharmaceuticals International si investitorul Bill Ackman ofera 47 de miliarde de dolari pentru compania Allergen, producatorul Botox, propunere care ar putea duce la formarea unuia dintre cele mai mari grupuri farmaceutice la nivel mondial, relateaza Reuters.

Allergan fabrica produsul neurologic Botox, utilizat in tratarea unor boli asociate cu supraactivitatea musculara. Compania detine marcile de medicamente Botox Cosmetics si Vistabel, folosite la atenuarea ridurilor.

Oferta, daca va fi acceptata, va reuni doua companii farmaceutice de dimensiuni medii, cu experienta in domeniul produselor de ingrijire a pielii si a ochilor.

Compania Pershing Square Capital Management, a investitorului Bill Ackman, este cel mai mare actionar al Allergan, cu o participatie de 9,7%, si a dezvaluit intr-un comunicat ca sustine oferta care evalueaza compania americana la 152,88 dolari pe actiuni, cu peste 7% fata de pretul de la inchiderea de luni a bursei.

Valeant anticipeaza economii anuale de cel putin 2,7 miliarde de dolari in urma preluarii Allergan.

In afara de Botox, Allergan mai are in portofoliu medicamente oftalmologice pentru tratarea unor afectiuni precum glaucomul si ochii uscati, compania obtinand anul trecut vanzari de 6,3 miliarde de dolari.

Valeant a inregistrat anul trecut venituri de 5,8 miliarde de dolari.

Un purtator de cuvant al Allergan a refuzat sa comenteze.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#oferta preluare Allergan, #producator botox, #compania Allergen, #grupuri farmaceutice , #Investitii