Reebok va produce din nou incaltaminte in SUA

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 16:28
4947 citiri
Reebok va produce din nou incaltaminte in SUA
Foto: Flickr/Dave

Reebok este gata sa produca din nou incaltaminte in Statele Unite, ca parte a unui plan de a folosi o tehnologie revolutionara in crearea unor modele de top.

Compania vrea sa deschida un laborator de cercetare in SUA, dupa ce impreuna cu gigantul german BASF a dezvoltat o tehnologie de turnare a talpilor de pantofi sport cu ajutorul imprimantelor 3D, dupa cum anunta Inquirer.

Proiectul Liquid Factory, sectia pe care Reebok vrea sa o deschida anul viitor in Statele Unite, va fi amplasat in oraselul Wixom din Michigan.

Aici vor fi fabricate cel mult 300 de perechi de pantofi sport de top, al caror pret va fi de peste 185 de dolari, apropiat de produsele din colectiile de top ale rivalilor de la Nike sau Adidas.

Pe de o parte, pretul este justificat de tehnologia pe care Reebok si BASF o vor implementa in noile creatii. Materialul cauciucat turnat cu ajutorul imprimantelor 3D are rolul de a absorbi socurile si este inspirat de tehnologia folosita la realizarea pneurilor auto.

"Este pentru prima data cand acest procedeu este folosit in confectionarea incaltamintei sport. Am imprumutat si dezvoltat o tehnologie care se aplica deja in industria auto", a explicat Bill McInnis, seful departamentului Dezvoltare al Reebok.

Investitia va reprezenta o baza de pornire pentru aplicarea acesteia la nivel local, a mai spus reprezentantul companiei. "Odata ce vom reusi sa cream o unitate de productie de tip celula, aceasta va putea fi replicata oriunde", sustine McInnis.

Avantajul dat de tehnologia Liquid Factory este acela de a putea seta masinariile sa fabrice diverse modele, secretul stand in programarea acestora si nu in folosirea unor calapoade standard.

Pana acum, Reebok a folosit doar fabrici din Asia pentru a produce incaltamintea sport, dar acesta ar putea fi semnalul ca unele investitii locale de dimensiuni reduse pot fi raspandite pe tot globul.

Chiar si asa, compania a anuntat ca o parte din materialele folosite in productia pantofilor sport vor proveni tot din fabricile pe care le detine in Asia.

Nu este singura mutare spre mediul local din industria din profil, Under Armour avand in Maryland o sectie de productie specializata in echipamente sportive dedicate exclusiv atletilor de performanta.

In acelasi timp, Adidas a anuntat deschiderea unei noi fabrici in Ansbachm, aceasta urmand sa fie operata aproape in intregime de roboti, dar si o investitie similara pe care urmeaza sa o deschida anul viitor in Statele Unite.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#fabrica Reebok, #incaltaminte sport, #imprimante 3D, #productie fabrica incaltaminte sport , #Investitii