Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania construieste un nou gazoduct cu 50 de milioane de euro luati prin Planul Juncker

Romania construieste un nou gazoduct cu 50 de milioane de euro luati prin Planul Juncker


Planul Juncker, destinat relansarii cresterii economice si crearii de locuri de munca in Europa, a sustinut un credit in valoare de 50 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) destinat companiei Transgaz, care va finanta constructia unui nou gazoduct in Romania, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

Noul gazoduct, cu o lungime de 478 de kilometri, se va intinde intre Podisor si Recas. Acest proiect este de importanta cruciala pentru promovarea integrarii pietei energetice europene si securitatii aprovizionarii cu energie in Romania si regiune.

"Gratie sprijinului oferit de Planul Juncker, BEI furnizeaza un credit de 50 milioane de euro pentru Transgaz sa construiasca un nou gazoduct cu o lungime de 478 milioane de kilometri intre Bulgaria si Austria via Romania si Ungaria. Acest important proiect transfrontalier va creste competitia, un lucru bun pentru consumatori. De asemenea, va aduce mii de locuri de munca in regiune, un obiectiv fundamental al Planului Juncker", a declarat vice-presedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Prezentat la finele lui 2014, Planul Juncker este destinat relansarii cresterii economice si crearii de locuri de munca in Europa. Planul ar urma sa permita mobilizarea a aproximativ 315 miliarde de euro timp de trei ani prin intermediul crearii unui fond pentru investitii strategice, EFSI.

Fondul ar urma sa fie finantat atat de bugetul european, de Banca Europeana pentru Investitii (BEI) precum si de statele membre. Planul va completa si nu va inlocui alte programe ale Uniunii Europene si ale Bancii Europene pentru Investitii.

Pana in luna octombrie 2017 planul de investitii a mobilizat 240,9 miliarde de euro in Europa, insa mai putin de un miliard de euro in Romania. Aproximativ 21% din aceste investitii sunt in sectorul energetic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 4943 ori
Citeste mai multe despreTransgaz gazoduct Juncker