Rovana Plumb: Cupru Min Abrud necesita investitii pe mediu de 15 milioane de euro

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 10:40
1575 citiri
Rovana Plumb: Cupru Min Abrud necesita investitii pe mediu de 15 milioane de euro

Cupru Min Abrud are nevoie de investitii pe mediu in valoare de 15 milioane de euro, declara ministrul Mediului, Rovana Plumb, potrivit caruia in urmatoarele doua saptamani urmeaza sa fie analizate la Bucuresti solutiile legale de finantare pentru aceste investitii.

Rovana Plumb a declarat, sambara, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca asteapta conducerea Cupru Min la Bucuresti in urmatoarele doua saptamani, impreuna cu directorul APM Alba, Mihaela Mih Dehelan, si deputatul PSD Ioan Darzu, liderul PSD Alba, pentru a gasi solutia legala de finantare pe zona de mediu a companiei Cupru Min.

"Cupru Min are nevoie de investitii pe mediu de 15 milioane de euro, din care cel mai important obiectiv este statia de neutralizare a apelor acide. Efectuarea investitiilor este o conditie ce trebuie respectata, pentru ca exista anumite norme in vigoare si sunt convinsa ca vom gasi sursele de finantare, astfel incat, cu toate ca ele vor trebui cuprinse in autorizatia integrata de mediu, intr-un timp relativ optim sa poata fi realizate", a spus Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, Cupru Min a depus la Agentia de Protectia Mediului Alba solicitarea de emitere a autorizatiei integrate de mediu, care presupune si masuri in ceea ce priveste realizarea investitiilor de mediu.

Conform ministrului Mediului, la Guvern s-a discutat despre un plan de privatizare in ceea ce priveste Cupru Min, insa nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre acesta.

"Eu doresc sa vorbesc numai din punct de vedere al Ministerului Mediului. Sunt necesare aceste investitii pe zona mediului la Cupru Min, incluzand aici si gestiunea deseurilor miniere respective", a conchis Rovana Plumb.

Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min, acest investitor, care poate fi trader sau producator din domeniu, urmand sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro. Ulterior, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara ca sunt trei oferte "foarte serioase" pentru Cupru Min, dar exista si alte optiuni in cazul producatorului de cupru, precum atragerea unor traderi de materii prime sau a SIF-urilor.

Principalul obiect de activitate al Cupru Min Abrud il constituie extractia de minereuri metalifere neferoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#investitii mediu Cupru Min, #investitii Cupru Min, #finantare Cupru Min , #Investitii