Roxana Stanciulescu, Echo Investment - Despre planurile miliardarului Solowow pentru noul mall din Brasov

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 00:00
5560 citiri
Roxana Stanciulescu, Echo Investment - Despre planurile miliardarului Solowow pentru noul mall din Brasov

Roxana Stanciulescu, Senior Leasing Manager la Echo Investment, vorbeste despre plecarea sa de la compania de consultanta Jones Lang LaSalle si colaborarea cu compania miliardarului Michal Solowow.

Omul de afaceri polonez are in plan dezvoltarea unui centru comercial de 45.000 de metri patrati in Brasov, oras cu un urias potential pentru astfel de investitii.

Centrul comercial Korona Brasov va fi inaugurat in 2014 si va include un hipermarket Carrefour, un cinema cu sase ecrane, magazine si zona de entertainment, spune Roxana Stanciulescu.

Auchan si NEPI si-au anuntat si ei planurile de a construi cate un centru comercial in Brasov, insa managerul Echo Investment este increzator in experienta companiei sale si in alegerea locatiei proiectului Korona.

In plus "Brasovul poate avea o destinatie comerciala in sud si una in nord. Ambele au si zone suburbane foarte puternice", spune managerul Echo Investment.

Planurile miliardarului polonez Michal Solowow nu se opresc aici: exista proiecte de dezvoltare in special pentru zona Bucurestiului, insa "totul va depinde de oportunitatile din piata", a declarat Roxana Stanciulescu, intr-un interviu acordat Business24.

Ce planuri are Echo Investment pentru cele aproximativ cinci hectare pe care le detine in Brasov?

Vom dezvolta centrul comercial Korona Brasov. Vorbim despre un centru commercial de tip mall cu hipermarketul in interior. Acest hipermarket va fi Carrefour, cu care avem un contract de inchiriere semnat din toamna anului trecut.

Cum va arata proiectul Korona si cand estimati ca va fi functional?

Korona se va dezvolta in doua faze: prima faza va avea 35.000 de metri patrati (va include hipermarketul, un cinema de sase ecrane, magazine de fashion si o zona de entertainment).

Faza a doua va avea 10.000 de metri patrati. Nu avem inca un orar pentru aceasta a doua faza. Este posibil chiar sa le construim pe amandoua in acelasi timp.

Deschiderea centrului comercial Korona este programata pentru sfarsitul anului 2014.

Ce potential are zona Brasovului pentru astfel de proiecte?

Brasovul este unul din putinele orase (de aceasta dimensiune) din Romania care nu are un centru comercial. Ne dorim sa dam orasului centrul comercial de care are nevoie si unde brasovenii sa isi faca cumparaturile intr-un mediu civilizat si atragator, unde vor gasi cat mai multe branduri cunoscute si multe locuri unde isi pot petrece timpul liber.

Ce solutii vedeti pentru reusita proiectului, in cazul in care si Auchan si NEPI si-ar duce la bun sfarsit planurile de dezvoltare de centre comerciale in Brasov?

Cred ca avem cea mai buna locatie din oras. Suntem un dezvoltator cu experienta. Detinem si operam peste 20 de centre comerciale existente si opt in curs de dezvoltare in Polonia.

Cred ca Brasovul poate avea o destinatie comerciala in sud si una in nord. Ambele au si zone suburbane foarte puternice.

Coresi este mai mult o destinatie de retail park cu retaileri care opereaza suprafete foarte mari.

De ce a ales miliardarul Michal Solowow sa investeasca tocmai in Romania, in segmentul imobiliar?

Michal Solowow este prezent cu afaceri in Romania de mai multi ani, prin Fabrica Cersanit de la Roman, deschisa in 2006, dar si cu fabrica Barlinek de la Onesti, deschisa in 2008. Segmentul imobiliar in zona de retail ramane in continuare interesant in Romania.

Care sunt urmatoarele zone vizate de Echo Investment pentru dezvoltare?

Avem planuri de dezvoltare in special in Bucuresti in zona de office development, dar si retail. Totul va depinde de oportunitatile din piata.

In tara avem in atentie cateva orase in zona de retail.

Faceti parte din echipa Echo Investment din toamna anului 2012, dupa o cariera construita la Jones Lang LaSalle, in consultanta. Ce v-a determinat sa faceti aceasta schimbare?

Eu am inceput activitatea in consultanta imobiliara in 2004, cu CBRE-ul de atunci, condus de Ioana Momiceanu si am lucrat doi ani ca office negotiator, dupa care am preluat departamentul de retail al CBRE de atunci. La Jones Lang LaSalle am inceput in 2007, odata cu deschiderea biroului in Romania si am lucrat numai pe retail.

Am invatat enorm din cultura acestor companii si mai ales de la mentorii mei, Ionana Momiceanu si Troy Javaher.

Schimbarea era necesara pentru parcursul meu, dupa aproape noua ani de consultant. Echo Investment este o firma foarte mare si cu traditie, au planuri mari de dezvoltare pentru Romania. In acelasi timp este si un "challenge" (n.r. provocare) pe care mi l-am dorit.

Care sunt cele mai mari provocari cu care va confruntati in pozitia de senior leasing manager al companiei Echo Investment?

Romania inca in recesiune si puterea de cumparare scazuta au un impact foarte mare asupra activitatii noastre in zona de dezvoltare de retail.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Roxana Stanciulescu Echo Investment, #dezvoltare mall Brasov, #investitii Michal Solowow Romania , #Investitii