Rudolf Lukavsky: Companiile din Austria au investit 10,9 miliarde euro in Romania

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 13:40
1467 citiri

Investitiile companiilor austriece in Romania totalizeaza 10,9 miliarde euro si reprezinta 18,5% din totalul investitiilor straine directe realizate in Romania, a declarat marti, la o conferinta de profil, Rudolf Lukavsky, consilier comercial la Ambasada Austriei la Bucuresti.

"Peste 1.000 de investitori austrieci sunt activi in Romania, prin 6.794 de companii cu capital austriac, care insumeaza peste 100.000 de angajati, luand in calcul locurile de munca create direct", a precizat Lukavsky, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca firmele cu capital austriac sunt prezente intr-o gama larga de activitati economice, de la resurse la industrie, agricultura, servicii financiare si asigurari, industria lemnului, industria auto, sectorul de petrol si gaze naturale.

Potrivit oficialului austriac, Romania este atractiva pentru investitorii din Austria datorita dimensiunii pietei - cea mai mare din regiune, capitalului uman, proximitatii culturale, perspectivelor si multitudinii de proiecte si oportunitati.

Lukavsky a aratat ca, in pofida conditiilor economice dificile dupa anul 2009, companiile din Austria continua sa investeasca in Romania si sunt interesate si preocupate ca in Romania sa existe stabilitate politica, o calitate mai buna si o mai mare transparenta a licitatiilor publice, cat si de eficienta administratiei fiscale in privinta economiei negre, de absorbtia fondurilor europene si accesul la forta de munca formata profesional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Rudolf Lukavsky consilier comercial, #companii Austria investitii Romania , #Investitii