Shell a inceput forarea in Oceanul Arctic

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 10:01
1556 citiri
Shell a inceput forarea in Oceanul Arctic

Shell a inceput operatiunile de sondare in marea Chukchi, dupa mai bine de doua decenii de pauza, demarand astfel un program extins de forare in apele americane ale Oceanului Arctic.

Compania Shell se pregateste de sase ani pentru demararea acestor operatiuni, timp in care au efectuat investitii de peste 5 miliarde de dolari, scrie San Francisco Chronicle.

"Nu pot sa minimizez insemnatatea acestei zile. Este evident cat de entuziasmati suntem. Acesta este un nou capitol in istoria forarilor pentru petrolul si gazele din Alaska", a declarat Pete Slaiby, vice presedinte al Shell Alaska.

Operatiunile se desfasoara la 70 de mile in largul coastei Alaskai. Compania nu are voie sa foreze in zone care contin petrol si gaze pana cand o ambarcatiune speciala pentru stoparea eventualelor deversari de titei ajunge in apropiere, iar autoritatile isi dau acordul asupra continuarii operatiunilor.

Cel putin doua saptamani vor trece inainte ca vasul sa ajunga in regiune.

In Marea Chukchi sezonul de forari se inchide pe 24 septembrie pentru a permite companiilor sa acopere puturile de sondare inainte ca gheata sa acopere situl. Shell a cerut, insa, autoritatilor specializate o extindere a termenului cu 18 zile pentru a reusi finalizarea putului.

Actiunile Shell sunt urmarite cu atentie de autoritatile federale, dar si de organizatiile ecologice. Acestea din urma sustin ca nici autoritatile, nici compania, nu sunt pregatite corespunzator pentru posibilele deversari de petrol in fragilul ecosistem din Arctic.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#forari Shell, #petrol Ocean Arctic, #operatiuni forare Shell Arctic , #Investitii