Sova se va adresa Parchetului daca nu gaseste contractul cu Bechtel in august

Miercuri, 07 August 2013, ora 17:01
1749 citiri
Sova se va adresa Parchetului daca nu gaseste contractul cu Bechtel in august

Sarcina cautarii contractului original incheiat cu compania americana Bechtel a fost preluata de Corpul de Control al Guvernului, a declarat, miercuri, Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, precizand ca, in cazul in care nu se va gasi contractul pana la 30 august, atunci se va adresa Parchetului.

"Cei care au preluat sarcina cautarii acestui contract sunt cei de la Corpul de Control al Guvernului si s-a stabilit in discutii, de comun acord, ca, daca acest contract, in urma cautarilor, nu se va gasi pana cel tarziu la data de 30 august, ne vom adresa Parchetului, pentru ca acesta este calea legala.

Ca atare, plangerea facuta de doamna Boagiu (Anca Boagiu, prim-vicepresedintele PDL, fost ministru al Transporturilor, n.r), pe care eu nu pot sa o privesc decat cu foarte mult umor, pana la urma este binevenita. Daca se declanseaza o actiune a Parchetului de gasire a contractului cat mai rapid, acesta este un lucru bun si sper sa avem si rezultate. In rest, nu pot decat sa ma gandesc cu mult umor la ridicolul actiunilor doamnei Boagiu", a declarat Dan Sova la Realitatea.

Acesta a afirmat ca spera ca Anca Boagiu sa nu fi depus plangere la Parchet cum ca el ar ascunde contractul pentru ca ar fi denunt calomnios si atunci va depune, la randul sau, plangere impotriva ei.

"In momentul in care faci o plangere penala sustinand in mod evident un lucru fals, dar care, daca ar fi adevarat, ar putea atrage raspunderea unei persoane, aceea se numeste actiune de denunt calomnios si va marturisesc cinstit ca, daca doamna Boagiu a facut plangere la Parchet pentru a fi gasit contractul, daca a facut plangere penala ca as ascunde eu contractul va garantez ca domnia sa va avea o plangere penala din partea mea, dar de data acesta si sustinuta. Adica nu va mai fi o gluma", a spus Sova.

O copie a contractului ar putea fi ceruta Bechtel

El a adaugat ca, in cazul in care nu se va gasi contractul original, mai exista varianta obtinerii acestuia de la compania Bechtel, iar cei responsabili de disparitia lui vor raspunde penal.

"Daca nicio institutie nu are aceste acest contract, ne vom adresa, fireste, companiei Bechtel. Corpul de Control avea in intentie sa sesizeze Bechtel si probabil s-a adresat deja pentru a le pune la dispozitie, daca vor dori, originalul dansilor, contractul propriu-zis. Toata lumea are acest contract, cei care aveau dreptul il au, dar il au in copie, nu au originalul.

Ori, chestiunea desecretizarii este o chestiune de procedura formala. Ca sa poti sa desecretizezi, trebuie sa aplici stampila de desecretizare pe contractul original. Ideea care s-a vehiculat, ca nu ar avea cineva contractul, este o idee falsa, exista mai multe copii ale contractului, care se afla in posesia persoanelor care au dreptul sa vada acest contract. Nu se gaseste originalul. Si, sincer va spun, cu toate responsabilitatea, cine a facut sa dispara acest contract, cei vinovati, vor raspunde penal", a explicat ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura.

Adevarul e dincolo de Sova

Dan Sova a subliniat ca nu poate spune cu certitudine ce ministru a vazut ultima oara contractul original.

"Am auzit o multime de variante de la cei implicati si nu pot sa va spun cu certitudine, pentru ca ar fi nedrept, ca s-a vazut ultima oara in timpul domnului Nazare, al doamnei Boagiu sau al domnului Berceanu, pentru ca nu stiu care este ultimul moment in care a fost vazut originalul, nu copiile. In mod normal, nici nu trebuie sa-l vada cineva, pentru ca originalul se pastreaza intr-un singur loc si, ca sa reiterez umorul situatiei: cand a venit doamna Boagiu si a spus sa il caute Sova la etajul 2 camera 58, trebuie sa-i spun ca, in momentul in care am cerut originalul pentru a-l desecretiza, cei carora le-am cerut primii, normal, au fost cei de la etajul 2 camera 58 si au fost primii care ne-au dat in scris ca nu e contractul la dansii", a mai spus Sova.

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a anuntat, miercuri, ca a depus o plangere penala impotriva ministrului Dan Sova, acuzandu-l pe aceasta de o "actiune suspecta de ascundere" a contractului semnat in 2003 intre Guvernul Adrian Nastase si firma Bechtel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#contract bechtel, #Dan Sova contract Bechtel, #plangere Parchet Sova Bechtel , #Investitii