Sterling nu intentioneaza sa vanda participatia de 32,5% din acordul din Marea Neagra

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 17:59
1394 citiri
Sterling nu intentioneaza sa vanda participatia de 32,5% din acordul din Marea Neagra

Sterling Resources anunta ca nu intentioneaza sa vanda participatia sa de 32,5% din cele doua blocuri pe care le detine in Marea Neagra si ca isi continua investitiile in Romania, mai ales ca ANRM a aprobat marti atestarea sucursalei romane a firmei Sterling, Midia Resources SRL, precizeaza NewsIn.

"Sterling Resources nu intentioneaza sa vanda participarea sa de 32,5% din cele doua blocuri pe care le detine in Marea Neagra. Din contra, ne pastram angajamentul in vederea continuarii procesului de explorare inceput, prin asocierea, impreuna cu cei trei parteneri: Melrose Resources, care detine 32,5%, Petroventures, care detine 20% si Gas Plus, cu o cota de participare de 15%", se arata in comunicatul emis miercuri de Sterling.

Reprezentantii companiei spun totodata ca asocierile (prin procesul de "farm-out" si "farm-in") cu Melrose Resources, Petroventures si Gas Plus au fost deja anuntate public si ca autoritatile romane au fost informate la momentul respectiv de fiecare asociere si in prezent sunt in plin proces de aprobare, astfel incat cei trei parteneri ai Sterling sa primeasca acceptul autoritatilor romane competente.

"Sterling nu intentioneaza sa-si vanda participarea in cele doua blocuri pe care le opereaza in Marea Neagra. Din contra, Sterling Resources isi continua investitiile si urmeaza toate procedurile necesare.

Apreciem colaborarea profesionista cu expertii si conducerea ANRM si suntem pregatiti sa continuam pasii necesari in vederea finalizarii procesului de acceptare a partenerilor nostri, de catre autoritatile romane competente", a declarat Stephen Birrell, vicepresedinte Sterling Resources.

Acesta a mai spus, de asemenea, ca Sterling va incepe in urmatoarele zece zile un program de forare a trei sonde in blocul pe care il detine la sud de Craiova.

"Ma bucur sa anunt ca marti, 17 noiembrie, Comisia de Atestare din cadrul ANRM a aprobat atestarea sucursalei romane a firmei Sterling, Midia Resources SRL. Aceasta este o confirmare a capacitatii tehnice a companiei noastre si asteptam cu interes sa implementam cunostintele si experienta noastra in domeniul explorarii titeiului si a gazelor in Romania", a adaugat Birrell.

Videpresedintele Sterling a afirmat ca societatea detine o capacitate financiara solida, care ii permite sa continue planurile de explorare si dezvoltare pentru 2010, pentru a dezvolta zacamintele Ana si Doina din Romania, precum si noul zacamant Breagh din Marea Britanie.

 

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#participatie, # sterling, # blocuri, # marea neagra, # investitii , #Investitii