Studiu: Fuziunile si achizitiile, sursa de "aur" pentru companiile din sectorul minier

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 07:30
1428 citiri
Studiu: Fuziunile si achizitiile, sursa de "aur" pentru companiile din sectorul minier

Activitatile de fuziuni si achizitii au generat, in ultimii zece ani, randamente mai mari pentru companiile din sectorul minier si cel metalurgic decat cresterea organica prin investitii in proiectele interne ale companiilor.

Companiile cu cel mai inalt nivel de cheltuieli alocate pentru fuziuni si achizitii, calculat ca procent din valoarea lor de piata, au inregistrat cele mai bune randamente pentru actionari (+ 414%) in perioada 2002-2012, comparativ cu randamentele generate de companiile care au investit in dezvoltarea organica (+ 181%), conform datelor analizate si prezentate de EY.

"Acest lucru demonstreaza ca o tranzactie potrivita poate crea valoare companiei daca este implementata corect. Totodata, se evidentiaza faptul ca investitiile organice nu sunt valorizate in momentul de fata de catre piata, generand randamente mai scazute pentru cei care au facut investitii masive in proiecte de mare amploare ", a spus Lee Downham, lider global EY, departamentul de tranzactii in sectorul minier si metalurgic.

Volumul tranzactiilor efectuate va creste in urmatorul an in sectorul minier si metalurgic

Analiza ia in calcul si rezultatele studiului Capital Confidence Barometer: Mining & metals sector - conform carora 73% dintre respondentii din sectorul minier si metalurgic cred ca volumul tranzactiilor efectuate va creste in urmatoarele 12 luni.

"Companiile din acest sector au fost, in general, prudente si concentrate pe activitatea operationala in cea mai mare parte din acest an, insa exista semnale ca, pentru o buna parte dintre ele, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe", a spus Downham.

Dintre executivii din sectorul de minerit si metalurgie, 72% considera ca economia globala se imbunatateste, comparativ cu doar 57% in urma cu sase luni, conform studiului EY, Capital Confidence Barometer: Mining & metals sector .

Volumul tranzactiilor din sector sa vor imbunatati in urmatoarele douasprezece luni

In mod similar, 73% dintre ei se asteapta ca volumul tranzactiilor din sector sa se imbunatateasca in urmatoarele douasprezece luni. Pentru 55% dintre respondenti cresterea este principalul obiectiv pentru anul viitor iar 24% dintre ei au afirmat ca intentioneaza sa realizeze achizitii.

Totusi, diferentele de evaluare a preturilor tranzactiilor, raman, pe mai departe o provocare, in conditiile in care 82% dintre repondenti se asteapta sa se mentina la acelasi nivel cu cel din prezent sau sa se mareasca in urmatoarele 12 luni.

"Cresterea volatilitatii preturilor si a ratei de schimb valutar face ca incheierea tranzactiilor sa fie mult mai dificila iar aceasta volatilitate se va mentine si in urmatorii 2-3 ani. Acest lucru inseamna o mai mare dificultate in armonizarea asteptarilor cumparatorului cu cele ale vanzatorului in ceea ce priveste pretul".

"Investitorii care se vor dovedi mai flexibili in realizarea de tranzactii vor avea mai mult succes in incheierea acestora".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#sector minier, #achizitii fuziuni, #studiu sector minier , #Investitii