Sumitomo Corporation achizitioneaza 90% din actiunile Alcedo

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 16:02
2008 citiri
Sumitomo Corporation achizitioneaza 90% din actiunile Alcedo

Compania japoneza Sumitomo investeste in Alcedo, cel mai mare distribuitor de inputuri agricole, achizitionand 90% din capitalul social, valoarea tranzactiei ridicandu-se la cateva zeci de milioane de euro.

Alcedo detine o cota de aproximativ 20% din piata de distributie a produselor de protectia plantelor si peste 10% din piata de distributie de seminte certificate. De asemenea, Alcedo detine Alchimex, cel mai mare producator de produse de protectia plantelor din Romania.

"Este o zi foarte importanta pentru compania noastra si cred ca Alcedo este solutia perfecta pentru ca Sumitomo sa intre pe o piata foarte lucrativa, asa cum este cea romana. Dupa doi ani de negocieri intense am reusit sa incheiem un acord care aduce impreuna pozitia si expertiza Alcedo pe piata locala cu tehnologia si cunostintele tehnice ale unei reputate companii japoneze, spre beneficiul fermierilor romani" a declarat marti presedintele Grupului Alcedo, Nicolae Sandulescu.

Acesta a multumit avocatilor de la Bostina&Asociatii, care a consiliat compania pe parcursul negocierilor.

"Si pentru Sumitomo Corporation este o zi importanta, deoarece ne da posibilitatea de a beneficia de managementul si acoperirea Alcedo, cel mai mare distribuitor de inputuri agricole din Romania. Credem ca agricultura romaneasca are posibilitatea de a se dezvolta si a deveni un motor de crestere pentru tara. Prin aceasta investitie, vom imbunatati pozitia financiara a Alcedo si vom extinde serviciile in concordanta cu solicitarile clientilor si a pietei. Suntem increzatori ca aceasta colaborare intre Alcedo si Sumitomo se va materializa si in cresterea productivitatii, care va duce in final la cresterea sectorului agricol al Romaniei" a spus, la randul sau, presedintele si CEO al Sumi Agro Europe, Hideo Ozaki.

Cifra de afaceri a Alcedo a crescut cu 38% in primele noua luni, la 64,33 milioane euro. Totodata, Alchimex, cel mai mare producator de produse de protectia plantelor din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 8,61 milioane euro pe primele noua luni din 2011.

Sumi Agro Europe, cu sediul la Londra, este o subsidiara a Sumitomo Corporation cu sediul central in Tokyo, Japonia. Sumitomo Corporation este una din cele mai mari firme de comert de lume, avand afaceri in domenii precum resurse energetice, metalurgie, agricultura si altele. Cu peste 600 de subsidiare la nivel mondial, a ajuns la o cifra de afaceri de peste 100 milioane dolari in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Sumitomo achizitie Alcedo, #actiuni Alcedo, #cifra de afaceri Alcedo , #Investitii