Tranzactie surpriza: F64, cel mai mare magazin de profil foto-video din Romania, va fi preluat de un investitor strain

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 12:58
2020 citiri
Tranzactie surpriza: F64, cel mai mare magazin de profil foto-video din Romania, va fi preluat de un investitor strain

Compania F64, cel mai mare magazin de profil foto-video din Romania, cu o cifra de afaceri de 18 milioane de euro va fi preluata de un investitor strain, la 12 ani de la lansare.

F64, care detine cel mai mare magazin foto-video din Romania, a fost infiintat in urma cu 12 ani de catre Marian Alecsiu si Daniela Becheru.

Primul spatiu comercial masura 10 metri patrati

Initial o afacere mica, inceputa dintr-o mare pasiune pentru fotografie, F64 s-a extins de-a lungul timpului. Dupa o mica "consignatie" deschisa in magazinul Unirea, cu o suprafata de 10 metri patrati, care a functionat timp opt ani, compania s-a murtat in 2001 intr-un spatiu comercial de 50 metri patrati, langa Ministerul de Interne din zona Cecului Mare.

Dupa inca sase ani, F64 a relocat afacerea intr-un sediu mai mare, de 320 mp, achizitionata printr-un credit bancar. O data cu spatiul si cu diversitatea produselor importate, a crescut si numarul angajatilor. In prezent, F64 are un showroom de 1.500 mp, impreuna cu alte doua sedii de birouri si depozite, care insumeaza inca 1000 mp.

Afacerile F64 au crescut in fiecare an

Compania a inregistrat an de an crestere a vanzarilor, iar in 2013, si-a extins categoriile de produse, prin smartphone-uri si tablete. Dupa campania Black Friday, F64 a inregistrat o crestere, in zona echipamentelor foto-video cu specificatii premium, de 70%, fata de anul trecut.

Anul 2013 fata de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu si pentru piata foto, avand in vedere ca aceasta a scazut cu 15%.

Totusi, in aceste conditii, business-ul F64 a inregistrat o crestere de 12 procente. Vanzarile aparatelor mirorless s-au dublat, iar vanzarile aparatelor compacte si DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au inregistrat si acestea vanzari mari pentru mid si high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre si imprimante foto.

F64 a vandut aproape 15.000 de produse in campania Black Friday 2013

Rezultatele inregistrate de F64 in campania de Black Friday 2013 s-au concretizat in 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decat in 2012 si venituri de peste 9 milioane de lei. Tot in acest an, F64 a obtinut Premiul pentru cel mai bun magazin online in domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai buna prezenta in Social Media in cadrul Galei Premiilor eCommerce.

Astfel, deoarece pozitia F64 in contextul actual al pietei foto-video este una favorabila, decizia de schimbare a actionariatului este destul de previzibila. In zilele urmatoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbarile ce au loc in aceasta perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#preluare F 64, #actinariat F64, #investitii romania , #Investitii