Verbund a investit 380 milioane de euro in parcul eolian Casimcea

Joi, 06 Iunie 2013, ora 17:20
5443 citiri
Verbund a investit 380 milioane de euro in parcul eolian Casimcea

Compania austriaca Verbund a investit 380 milioane de euro in parcul eolian de la Casimcea, a anuntat, joi, directorul general al companiei, Wolfgang Anzengruber.

Dupa o faza de dezvoltare de peste 4 ani si o perioada de constructie de aproximativ un an, liderul pe piata de electricitate din Austria, Verbund, a pus in functiune unul din cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa, in apropierea coastei Marii Negre.

Aproximativ jumatate din parcul eolian pe 225 MW este conectat la retea, alte turbine eoliene urmand sa fie conectate pana in 2014.

Potrivit reprezentantilor companiei, realizarea urmatoarei trepte de dezvoltare este planificata pentru inceputul anului 2014.

"Energia eoliana este completarea ideala pentru hidroenergie, pe care se concentreaza productia noastra, iar Romania ofera conditii cadru bune pentru investitia noastra", a spus Wolfgang Anzengruber.

Parcul eolian se situeaza la circa 250 kilometri de Bucuresti, in Dobrogea. Aici conditiile de vant sunt la fel de favorabile, a explicat Wolfgang Anzengruber, ca si cele de la Marea Nordului din Germania, oferind conditii optime pentru realizarea unui proiect de o astfel de anvergura.

Directorul general al companiei a precizat ca 88 de turbine eoliene pot produce anual in total 540 GWh de energie electrica, furnizand energie curata catre circa 350 de mii de gospodarii din Romania.

Injectarea energiei eoliene curate in reteaua romaneasca de curent este asigurata de statia electrica de 400 kV construita de Verbund.

"Cu cei peste 200 MW am atins telul pe care ni l-am propus. In orice caz, energia eoliana din regiune mai are potential de dezvoltare - Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai mare putere a vantului din Europa, scopul fiind utilizarea celor mai bune locuri din Europa pentru fiecare tehnologie in parte", a adaugat Wolfgang Anzengruber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#parc eolian Casimcea, #investitii parc eolian Romania, #energie eoliana Verbund , #Investitii