Xiaomi a investit 300 de milioane de dolari intr-un furnizor de continut video online

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 11:46
1680 citiri
Xiaomi a investit 300 de milioane de dolari intr-un furnizor de continut video online
Foto: TheNextWeb

Xiaomi Technology, unul dintre principalii competitori de pe piata telefoanelor mobile inteligente, a investit 300 de milioane de dolari in furnizorul de continut video online iQuivi.

Aceasta investitie facuta de compania chineza vine dupa ce, recent, a cumparat o parte din capitalul celui mai mare mare site de streaming video din China, Youku Tudou, scrie Reuters.

La inceputul acestei luni, Xiaomi a anuntat ca are in plan investitii de un miliard de dolari pentru a-si extinde continutul sau de Internet TV, adaugandu-se investitorilor interesati de piata chineza de video online, care are un ritm de crestere accelerat.

Xiaomi, in plina extindere

Compania chineza a anuntat, recent, ca este gata sa isi majoreze capitalul cu o infuzie de 1,5 miliarde de dolari proveniti de la operatorul de internet DST din Rusia, care a mai investit capital de risc si in Alibaba, Facebook si Airbnb.

Cu noua suma, dar si cu miliardul de dolari contractat de la 29 de banci, valoarea estimata a Xiaomi depaseste 40 de miliarde de dolari si cel mai probabil isi va continua expansiunea pe pietele din Indonesia si Brazilia, tinte anuntate de anul trecut. Astfel, Xiaomi a depasit valoarea cumulata a Lenovo si Sony.

De asemenea, a devenit, la numai trei ani de la intrarea pe piata, al treilea mare producator de smartphone, fiind depasita numai de Samsung Electronics si Apple. In trimestrul al treilea, Xiaomi a avut o cota de 6% pe piata smartphone-urilor, fiind depasita de Samsung, cu o cota de 25%, si de Apple, cu 12%, conform datelor furnizate de companii de analiza din piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#xiaomi investitie, #xiaomi iQuivi , #Investitii