A murit presedintele grupului Pernod Ricard

Sambata, 18 August 2012, ora 13:30
1268 citiri
A murit presedintele grupului Pernod Ricard

Patrick Ricard, presedintele emblematic al grupului francez de vinuri si bauturi spirtoase Pernod Ricard, a murit vineri la varsta de 67 de ani, a anuntat compania, citata de AFP.

Conform unor surse concordante, Ricard a murit la spitalul Sainte-Anne din Toulon (in sudul Frantei), unde fusese transportat vineri dupa-amiaza dupa ce a fost victima unui atac cardiac pe insula Bendor, din apropiere de Bandol (in departamentul Var).

Patrick Ricard era fiul lui Paul Ricard, inventatorul celebrului pastis de Marsilia. El a condus timp de trei decenii grupul fondat de tatal sau in 1932, acumuland intre 1978 si 2998 functia de presedinte al consiliului de administratie si pe cea de director general al companiei.

In noiembrie 2008, el a renuntat la aceasta a doua functie, pe care o impartea din 2000 cu mana sa dreapta, Pierre Pringuet, devenit primul lider al grupului din afara familiei Ricard. Patrick Ricard isi pastrase totusi de atunci sefia consiliului de administratie. Era casatorit si avea trei copii.

Pernod Ricard este al doilea producator mondial de bauturi alcoolice, dupa grupul britanic Diageo. Printre cele mai importante marci pe care le detine, in afara de Ricard, se mai numara vodka Absolut, coniacul Martell, tipurile de whisky Jameson si Royal Salut, precum si sampania Perrier-Jouet.

Grupul, care urmeaza sa-si faca publice la 30 august rezultatele anuale 2011-2012, a avut in primele sase luni ale exercitiului financiar un profit net de 800 de milioane de euro, in crestere cu 20%.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Pernod Ricard manager, #seful Pernod Ricard, #presedintele Pernod Ricard , #Manageri