Afacerile Philips din sud-estul Europei, coordonate de doi romani

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 11:25
3094 citiri
Afacerile Philips din sud-estul Europei, coordonate de doi romani
Foto: de la stanga la dreapta, Alexandru Popescu & Doru Rusanescu

Philips Romania anunta numirea lui Alexandru Popescu, in prezent Director General pentru divizia Health Systems in sud-estul Europei (SEE) si in functia de CEO Philips Romania si CEO Philips SEE, incepand cu 1 februarie 2016, precum si a lui Doru Rusanescu in functia de Director General al diviziei Personal Health pentru sud-estul Europei, incepand cu 5 ianuarie 2016.

Prin cumularea celor trei roluri, Alexandru Popescu se va concentra pe consolidarea dezvoltarii strategice a companiei in cele 11 tari din regiunea SEE, dar si pe cresterea diviziei Health Systems, avansand parteneriate in sectorul public si cel privat, se arata intr-un comunicat remis Business24.

"Sunt incantat de faptul ca imi voi extinde rolul in cadrul Philips, atat in Romania, cat si in sudestul Europei, coordonand oportunitatile de dezvoltare pe baza inovatiilor pe care le oferim pentru intregul ciclu de sanatate, ceea ce noi numim Health Continuum. Acesta cuprinde solutii pentru un stil de viata sanatos, pentru preventie, diagnosticare si tratament, precum si pentru recuperare si ingrijire la domiciliu.

De asemenea, anul acesta Philips marcheaza 125 de ani de inovatii, aspect care sustine faptul ca privim dincolo de tehnologie, la experientele oamenilor, pentru a oferi solutii care fac diferenta pentru clientii si partenerii nostri. Mai departe, sunt increzator ca, impreuna cu Doru si echipa noastra dinamica, vom avea in continuare rezultate excelente", sustine Alexandru Popescu.

Noul Director General pentru divizia Personal Health in sud-estul Europei, Doru Rusanescu, aduce un plus de spirit antreprenorial si pasiune pentru inovatie pentru a stimula cresterea intregului portofoliu Philips de produse de larg consum, se mai arata in comunicatul de presa.

"Ma bucur ca m-am alaturat Philips si imi propun sa dezvolt strategii creative pentru a ne mentine pozitia de leader de piata in SEE. Vedem faptul ca oamenii isi doresc din ce in ce in ce mai mult sa aiba control asupra propriei sanatati si a familiilor lor, iar Philips traduce aceste nevoi in solutii inovatoare care le imbunatatesc calitatea vietii.

Personal, am avut intotdeauna produse Philips si cred ca multi dintre noi s-au bucurat acasa, de-a lungul anilor, de beneficiile a cel putin unui produs al nostru. Cu atat mai mult, sunt incantat sa continui misiunea Philips de a oferi inovatii relvante pentru consumatorii nostri", a declarat Doru Rusanescu.

Alexandru Popescu are peste 16 ani experienta in industria sanatatii. Incepand cu iunie 2014 este Director General al Philips Health Systems in sud-estul Europei, iar anterior a indeplinit functii de conducere in companii medicale, precum Amethyst, Regina Maria si Medicover. De asemenea, acesta este licentiat in drept la Universitatea din Bucuresti si are diploma de master in Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Ottawa.

Doru Rusanescu are 14 ani experienta profesionala in management si marketing, dobandita coordonand operatiunile din Europa Centrala si de Est in sistemul Coca-Cola. Este licentiat in Management la Academia de Studii Economice din Bucuresti si are diploma in Marketing Communication de la Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie.

Alexandru Popescu si Doru Rusanescu il succed pe Robin van Rozen, care a indeplinit cele trei roluri din 2013 si care, incepand cu luna ianuarie a acestui an, a devenit Vicepresedinte si Director General Philips Personal Health in Marea Britanie si Irlanda. Ambii lideri vor activa din Romania.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#Philips CEO roman, #Philips Romania SEE , #Manageri