Alina Cirstea, despre intuitia feminina in afaceri si istoria Cristallini

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 00:00
7771 citiri
Alina Cirstea, despre intuitia feminina in afaceri si istoria Cristallini

Alina Cirstea si-a inceput propria afacere intr-un moment prin care trec toate doamnele: in momentul in care nu-si gasea o rochie potrivita pentru un eveniment special. A inceput sa importe rochii din State si a ajuns sa creeze colectii originale pe care are in plan sa le lanseze la nivel international, in 2014.

Secretul pare simplu: identificarea unei nevoi personale, urmata obligatoriu de proiectarea sa intr-o nevoie a pietei si, desigur, o varsta frageda care "iti da posibilitatea sa ajungi la un confort material si la o maturitate a business-ului inainte de aparitia copiilor", explica Managing Partnerul Cristallini.

Pimul pas a fost o investitie de 30.000 de euro, dar, pe parcurs, cu multa rabdare si aproximativ 100.000 de euro investitii, a ajuns sa fie unul dintre cele mai mari branduri romanesti de rochii de lux.

La ideile sale apeleaza deja numeroase femei de afaceri din Romania, vedete, dar si doamnele de rand, in momente speciale.

"Nu exista week-end-uri, nu exista timp liber. Daca o femeie este dispusa sa renunte la toate lucrurile astea, cu siguranta o sa aiba sorti de izbanda", afirma Alina Cirstea, care subliniaza pentru Business24 ca "daca esti foarte pasionat de ceea ce faci, munca reuseste sa te relaxeze".

Spuneti-ne cateva lucruri despre inceputurile dumneavoastra in acest business. Ati declarat ca ati gasit o nisa neexploatata, intr-un moment oportun. Ce aduce, in plus, Cristallini, pe piata din Romania?

In urma cu cativa ani cautam o rochie pentru un eveniment special. Atunci am realizat ca oferta pe piata de profil era limitata, astfel am decis sa lansez alaturi de sotul meu un magazin on-line de rochii de seara si de cocteil, iar in paralel un showroom in Bucuresti.

Inca de la infiintare, Cristallini a pus un accent foarte mare pe inovatie in dezvoltarea produsului (am creat modele cu un design unicat), cat si in tehnologie (mediul online), unde am mizat pe clientele care vor achizitiona rochii on-line.

Cum functioneaza acest business in 2014? Ce schimbari au intervenit pe parcurs?

La inceput comercializam modele de rochii importate din SUA, pe care le modificam in functie de cerintele clientelor in atelierul de creatie. In 2012 am lansat prima colectie de rochii de seara, Limited Edition si am comercializat in parelel rochii importate si rochii realizate in atelierul nostru.

La finalul anului trecut, am decis sa confectionam toate rochiile in propriul atelier de creatie.

Am inteles ca investitia initiala a fost de 30.000 de euro. Cat ati mai investit pe parcurs?

Investitii s-au facut in mod continuu, iar pana in acest moment valoarea la care s-a ajuns este in jurul sumei de 100.000 euro.

In 2012 ati declarat, de asemenea, ca in 2013 vreti sa atingeti o cifra de afaceri un milion de euro. Ati reusit sa va indepliniti acest obiectiv?

Cifra de afaceri pentru 2013 a fost 450.000 euro.

Ati declarat "nu se simte criza" intr-o afacere cu rochii de seara de lux? Care ar fi motivul?

Acordand o atentie sporita finisajelor rochiilor si alegand materiale de cea mai buna calitate, nu am resimtit criza.

Ce planuri aveti pentru 2014?

Pregatim lansarea a trei colectii noi: ready-to-wear, rochii de mireasa si haine pentru copii.

Mai deschideti inca un showroom sau preferati o extindere in online?

In 2014 vom lansa site-ul international www.cristallini.com si avem in vedere deschiderea in Bucuresti a unui flagship store.

Cand estimati ca va ajunge Cristallini un brand de renume international?

Speram ca acest lucru sa se intample la scurt timp, dupa lansarea cristallini.com

Ati declarat ca in acest business "Nu exista week-end-uri, nu exista timp liber. Daca o femeie este dispusa sa renunte la toate lucrurile astea, cu siguranta o sa aiba sorti de izbanda". Mai sunteti de aceeasi parere?

Cu siguranta, insa daca esti foarte pasionat de ceea ce faci, munca reuseste sa te relaxeze.

Cum alegeti, totusi, sa va deconectati si sa va relaxati?

Practic cate o ora de sport dimineata. Seara, in limita timpul disponibil, ma relaxez citind.

Odata cu aparitia familiei, a copiilor in viata unei femei lucrurile nu mai sunt atat de simple. Credeti ca intrarea in afaceri de la o varsta relativ frageda este un alt ingredient al succesului in afaceri?

Cu siguranta intrarea in afaceri la o varsta frageda iti da posibilitatea sa ajungi la un confort material si la o maturitate a business-ului inainte de aparitia copiilor.

Daca ar fi sa schimbati ceva din deciziile de business luate pana acum, ce ati schimba?

Nu as schimba nimic, pentru ca orice obstacol l-am privit ca pe o experienta din care am invatat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#afacere Cristallini, #rochii Cristallini, #Alice Cirstea Cristallini , #Manageri