Antreprenor grec in Romania: Adevaratul lux este verde

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 00:00
8209 citiri
Antreprenor grec in Romania: Adevaratul lux este verde
Foto: Amber Gardens

Leonidas Anastasopoulos este un om de afaceri grec care se afla pe meleagurile noastre de zece ani si care a lansat, impreuna cu partenerii sai de afaceri, primul complex rezidential din Romania "care demonstreaza ca adevaratul lux este verde".

Proiectul sau poarta numele Amber Gardens si a obtinut prima certificare "Casa Verde" din Bucuresti, indeplinind obiectivele directivei de Eficienta energetica a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero.

Investitia in intregul proiect ce va cuprinde 60 de locuinte verzi de lux este de aproximativ 14 milioane de euro, si desigur, pentru 2015 isi propune sa-i inspire din ce in ce mai mult pe cei din jurul sau sa aleaga un stil de viata verde.

"Ma gandesc la viitorul planetei, la resursele pe care le consumam si nu sunt regenerabile, la ceea ce dam inapoi si la ceea ce transmitem generatiilor urmatoare", spune antreprenorul.

Despre pretul unei case verzi de lux, avantajele sale si cum se contureaza viitorul verde in piata imobiliara, vorbeste Leonidas Anastasopoulos, intr-un interviu acordat Business24.

Ati lansat recent primul proiect rezidential de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei "case pasive". Spuneti-ne mai multe despre acest proiect.

Intradevar, Amber Gardens este primul complex rezidential din Romania care demonstreaza ca adevaratul lux este verde. Ne-am dorit sa atingem cele mai exigente standarde energetice, cele ale unei "case pasive", si sa aplicam, in acelasi timp, principiile designului bioclimatic.

Astfel, in luna noiembrie 2014 au fost finalizate primele 6 locuinte verzi de lux, dintre care 4 sunt deja vandute. Amber Gardens va cuprinde 60 de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta. Proiectul va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni - Tunari, langa padure.

Amber Gardens este dezvoltat de compania Alesonor, o companie de dezvoltare imobiliara, fondata in Romania in anul 2003.

De atunci, Alesonor a investit in dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes, incluzand proiecte comerciale si industriale, dar avand ca obiectiv principal proiectele rezidentiale de lux si, in acelasi timp, responsabile fata de mediu, domeniul in care compania a castigat o experienta importanta pe piata din Romania.

Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare "Casa Verde" din Bucuresti, asta inseamna ca indeplineste obiectivele directivei de Eficienta energetica a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero. Ce v-a ambitionat sa indepliniti aceste obiective atat de repede?

Im primul rand, respectul fata de natura si viitorul planetei. De asemenea, pasiunea pentru lux, confort si sanatatea locuitorilor, armonia intre mediul interior si exterior.

In centrul proiectelor Alesonor s-a regasit intotdeauna dorinta noastra de atinge standarde remarcabile in dezvoltarea cladirilor eficiente energetic si responsabile fata de mediu. Cu fiecare noua cladire ne dorim sa fim din ce in ce mai buni. Iar o locuinta Amber Gardens este de 10 ori mai eficienta decat o locuinta obisnuita: avem consum energetic de 10 ori mai mic, ventilatie de 10 ori mai eficienta, izolatie fonica de 10 ori mai performanta, un spatiu cu design modern, mult mai confortabil si mai sanatos pentru locuit.

Astfel, Amber Gardens poate atinge astazi obiectivele directivei de Eficienta energetica a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero.

Certificarea "Casa Verde" acordata de Romania Green Building Council este o recunoastere a eforturilor noastre si demonstreaza ca locuintele de lux pot fi in acelasi timp eficiente din punct de vedere energetic, dar si responsabile fata de mediu.

Ati sesizat o cerere pentru astfel de case in Romania?

Astazi, clientii sunt din ce in ce mai preocupati de calitatea vietii lor, de confortul pe care il ofera locuinta personala si de eficienta energetica. Credem ca sunt din ce in ce mai multi cei care privesc catre viitor si aleg cu responsabilitate in prezent.

Ne puteti vorbi despre investitia in acest intreg proiect?

Investitia in intregul proiect Amber Gardens, ce va cuprinde 60 de locuinte verzi de lux, este de aprox. 14 mil. Euro.

Putem cumpara deja o casa acolo? Cat ne va costa o astfel de investitie?

Sigur! Va asteptam deja sa vizitati primele case verzi. Proiectul Amber Gardens se afla in prima faza de dezvoltare, in luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuinte dintre care 4 au fost deja vandute, iar 4 se afla in constructie, urmand sa fie finalizate in 2015.

Investitia intr-o casa verde de lux incepe de la 230.000 euro + TVA (pentru o locuinta cu o suprafata de aprox. 250 mp si un teren de aproximativ 650 mp).

Cand estimati ca va fi "ocupat" intregul spatiu rezidential pe care-l oferiti?

Intreaga dezvoltare este estimata sa dureze 3 ani.

Ce estimari aveti pentru piata imobiliara in 2015? Ce tendinte se contureaza?

In anii trecuti, din ce in ce mai multi bucuresteni au urmat trend-ul de a se muta in afara orasului si s-au confruntat cu facturi de intretinere si mentenanta mult mai mari decat cele pentru un apartament. Ca urmare, astazi, se acorda o atentie din ce in ce mai mare eficientei energetice a propriei locuinte, dar si confortului.

Casele verzi de lux reprezinta noul trend pentru cei care cauta confort si un stil de viata mai echilibrat, cu un consum energetic redus semnificativ si costuri mai mici de intretinere.

Spuneti-ne cateva lucruri si despre dumneavoastra. Ce v-a adus alaturi de Alesonor si, nu in ultimul rand, ce v-a adus in Romania?

Sunt nascut in Grecia si acolo am urmat studii in inginerie mecanica si administrarea afacerilor. In Romania locuiesc de peste 10 ani, iar impreuna cu partenerii mei de business am impartasit aceeasi provocare - de a crea o afacere in care putem imbina pasiunea, munca, designul si calitatea. Pentru noi, fiecare proiect este o provocare si un motiv de a atinge standarde din ce in ce mai inalte.

Sunteti pasionat de tot ceea ce inseamna constructii "verzi"? Ce alte pasiuni aveti?

Intr-adevar, ma pasioneaza natura si modul in care noi putem sa locuim respectand mediu. De aceea, sunt atras in mod special de elemente care ne pot sustine sa avem un stil de viata verde - merg pe bicleta, imi plac masinile electrice etc. Ma pasioneaza de asemenea gadgeturile. Urmaresc cu placere filme.

Locuiti sau v-ati dori sa locuiti intr-o casa verde?

Bineinteles, locuiesc deja intr-o cladire de apartamente dezvoltata de Alesonor, in care am acordat atentie eficientei energetice si, in curand, ne vom muta intr-o locuinta Amber Gardens.

Pentru mine, sustenabilitatea proiectelor noastre a fost intotdeauna o prioritate. Ma gandesc la viitorul planetei, la resursele pe care le consumam si nu sunt regenerabile, la ceea ce dam inapoi si la ceea ce transmitem generatiilor urmatoare.

Ce obiective v-ati stabilit pentru 2015?

Unul dintre obiectivele nostre pentru anul acesta este sa ne implicam si mai mult in promovarea stilului de viata verde.

De peste 10 ani, Alesonor propune proiecte ce aduc impreuna designul de ultima generatie, confortul, luxul si natura, luand parte in mod activ la promovarea proiectelor imobiliare verzi in Romania.

In 2015 ne dorim sa ii inspiram din ce in ce mai mult pe cei din jurul nostru sa aleaga un stil de viata verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Leonidas Anastasopoulos, #Managing Partner Alesonor, #proiect rezidential Amber Gardens, #locuinte verzi , #Manageri