Artemisia Nicolau-Gorea, Boutique Medical SPA: Ne straduim sa atingem perfectiunea

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
5875 citiri
Artemisia Nicolau-Gorea, Boutique Medical SPA: Ne straduim sa atingem perfectiunea
Foto: Dr. Artemisia Nicolau-Gorea, Fondatoare Boutique Medical SPA

Artemisia Nicolau-Gorea este un medic dentist, pasionat de estetica faciala, care tocmai si-a lansat propria clinica de infrumusetare in atmosfera de SPA, Boutique Medical SPA, in Bucuresti.

Nu se afla la prima afacere, medicul dentist fiind si fondatorul clinicii de medicina dentara Dentland, care a luat nastere in anul 2003 si care se bucura de un real succes in prezent.

"Consider ca, cel putin pentru mine, nu exista o alta cale decat cea a antreprenoriatului. Nu m-as putea vedea intr-o alta ipostaza", spune antreprenorul, intr-un interviu acordat Business24.

Prin noul sau proiect propune doamnelor din Capitala cele mai noi tehnologii de infrumusetare intr-un cadru relaxant, pentru ca interventiile medicale sa nu mai fie o experienta impersonala si adesea traumatizanta pentru ele.

"De exemplu, tratamentul facial cu aparatul MOBILIFT de la LPG (premiat de Societatea Europeana de Medicina Anti- Aging ca cea mai buna inventie a anului 2014) imbina utilul cu placutul, tratamentul fiind foarte relaxant", explica Artemisia Nicolau-Gorea.

Povestea afacerii este una "clasica", dupa cum o caracterizeaza chiar antreprenoarea, si porneste de la problemele intampinate de persoanele ce inainteaza in varsta. "Timpul trece si isi lasa in mod inevitabil amprenta asupra tenului nostru", spune fondatoarea Boutique Medical SPA.

Spuneti-ne mai multe despre acest concept si despre piata pe care ati intrat.

Fiind, ca formare, medic dentist am notiunea de estetica dentara si faciala, doar ca in acest caz am avut o viziune mai complexa. Atunci cand vorbim despre estetica dentara, cu metodelemoderne pe care le avem, reusim intr-un timp relativ scurt sa atingem obiectivele propuse.

Insa atunci cand discutam despre estetica faciala este nevoie de mai mult timp. Aici nu ma refer la interventii chirurgicale (care au la randul lor indicatii si contraindicatii, si au uneori un rezultat uneori diferit de cel dorit). Vorbesc despre ingrijirea de zi cu zi, despre un ritual pe care fiecare persoana ar trebui sa il aiba inca din adolescenta si care trebuie respectat intreaga viata.

Scopul nostru este de a mentine calitatea pielii, pastrand si imbunatatind darurile de la Mama Natura. Iar daca natura nu a fost foarte generoasa, intervenim noi, incercand sa intelegem cauza si sa tratam efectele la nivel celular.

Piata romaneasca este foarte mare, exista mii de saloane. Insa ceea ce ne face pe noi speciali este echipa de medici pasionati de estetica faciala, la care mai adaugam ceva: folosim aparate high tech si produse deosebite la baza carora sta o tehnologie premiata Nobel in anul 2002, ce apartine savantului japonez Koishi Tanaka.

Accesand toate resursele pe care le avem, ne straduim sa atingem perfectiunea avand ca prima grija sanatatea pacientului, functionalitatea sau integritatea anatomica si fiziologica, si nu in ultimul rand - naturaleta!

Pacientii nostri sunt persoanele informate si documentate, care inteleg faptul ca frumusetea trebuie mentinuta si nu se multumesc cu metodele clasice de ingrijire.

Sunt cei care vor sa primeasca o ingrijire specializata cu ajutorul ultimelor inovatii in domeniul esteticii la nivel mondial.

Este mai degraba o clinica sau un SPA? Cum se impaca medicina cu tratamentele de relaxare? Ne puteti oferi un exemplu?

Este o clinica SPA.

Toate aparatele din cadrul Boutique Medical SPA sunt destinate clinicilor medicale cu profil estetic dar si centrelor spa, avand atat un soft medical cat si unul pentru spa -uri.

De exemplu, tratamentul facial cu aparatul MOBILIFT de la LPG (premiat de Societatea Europeana de Medicina Anti- Aging ca cea mai buna inventie a anului 2014) imbina utilul cu placutul, tratamentul fiind foarte relaxant.

Rezultatele: dupa 12 sedinte se mareste sinteza de acid hialuronic cu 80%,acid hialuronic "home made". De asemenea sinteza elastinei cu 46% iar fermitatea cu 23%. Deja dupa prima sedinta obtinem un ten luminos (luminozitatea tenului creste cu 98%).

Aceste rezultate sunt dovedite stiintific, prin testari si biopsii realizate pe pacienti, efectuate de prof. Philippe Humbert, coordonatorul Departamentului de Dermatologie al Spitalului Universitar din Besancon si director al Centrului de Cercetare si Studiului Pielii.

Procesul prin care se obtin aceste rezultate spectaculoase este insa unul departe de o experienta medicala, pentru ca tratamentul este aplicat intr-un mediu special amenajat pentru relaxare, in care fiecare detaliu - de la aranjamentul salii la comportamentul terapeutului - este special gandit pentru o experienta placuta.

Ce tratamente revolutionare propuneti doamnelor din Romania?

Venim in premiera in Romania cu gama de produse nanotehnologice japoneze Forlle'd, o gama anti-aging de lux. Vorbim despre acid hialuronic cu dimensiunea de 5 nm si alte ingrediente asemanatoare cu compozitie celulara cu densitatea moleculara mica.

De ce 5 nm? Deoarece la nivelul stratului bazal (acolo unde se petrec procesele metabolice si regenerarea celulara), distanta intre celulele epiteliale este intre 6 si 12 nm.

Ca sa patrunda pana la nivelul bazal, substantele active trebuie sa fie foarte mici (de exemplu 5 nm - in gama Forlle'd). Toate acestea avand in vedere faptul ca in cazul multor creme dimensiunea acidului hialuronic depaseste 60.000 nm.

Acidul hialuronic din gama Forlle'd patrunde in spatiile intercelulare din derm, avand un efect de hidratare de lunga durataprin absorbtia H2O, efect de stimulare al fibroblasteror. Rezultatul consta in aparitia mai multor fibre de colagen si elastina care ne ofera fermitatate, elasticitate, ajuta la netezirea ridurilor, oferindu-ne ceea ce cu toate ne dorim: un ten catifelat.

De asemenea, Gama Forlled ne ofera si alte ingrediente "revolutionare", precum nano particule de platina ionizata (un antioxidant care poate sa blocheze toate tipurile de radicali liberi de la nivelul pielii) si formule complexe cu minerale pentru o absorbtie sporita la nivel celular.

As putea sa va povestesc la nesfarsit, dar cel mai bine este sa testati pe propria piele efectele, pentru ca vorbesc de la sine!

Ce v-a inspirat in alegerea acestui concept?

Trebuie sa spun ca povestea este una clasica si porneste de la problemele intampinate de persoanele ce inainteaza in varsta. Timpul trece si isi lasa in mod inevitabil amprenta asupra tenului nostru.

Daca mergi la dentist cu multe probleme, care apar inevitabil dupa 45 de ani, pleci cu niste dinti frumosi ca la 20 de ani. Dar atunci cand vorbim despre fata, despre ten, lucrurile se complica. Este o discrepanta prea mare intre cele doua iar scopul nostru este de a crea un echilibru.

La baza produselor Forlle'd se afla stiinta, studii medicale, ingrediente atent selectionate si combinate.

Ne mandrim cu o gama de produse speciale iar tratamentele sunt personalizate. Nu veti gasi un anumit pachet pentru o anumita categorie de varsta, ci un tratament personalizat in urma consultatiei fiecarui pacient.

Filosofia fondatorilor Forlle'd este una simpla: nu exista varsta, exista doar o problema.

De exemplu, poti avea un ten ridat, cu semne de fotoimbatranire (pete) atat la varsta de 25 de ani, cat si la 40 de ani sau 50 de ani.

Cat ati investit in Boutique Medical Spa?

Mult suflet, dragoste si pasiune. Personal calificat, aparate de ultima generatie, drumuri la congrese de 3-4 ori pe an, ce sa mai zic... educatie continua in lumea high teh - medicala! Investitia privita ca un tot pot spune ca este de nepretuit.

Care este, pe scurt, planul de business pentru acest centru?

Pe scurt planul de business presupune investitia continua in tehnologii noi si sigure (atat pentru medicina dentara cat si pentru estetica) si in educarea continua personalului.

Acesta este cel mai bun mod prin care putem garanta calitate clientilor nostri si implicit genera profit.

Ne dorim de asemenea ca spre finele anului 2015 sa ne extindem intr-un alt spatiu unic, dar cred ca cel mai bine ar fi sa pastrez detaliile o surpriza.

In cat timp credeti ca veti ajunge la break-even?

Imi este greu sa estimez realist cand vom atinge acest punct, dar sper ca prin dedicarea noastra si prin faptul ca oferim produse si servicii cu adevarat unice pe piata, sa ne atingem acest obiectiv intr-un timp destul de scurt.

Si nu spun asta doar din punctul unui antreprenor care doreste sa isi recupereze investitia, ci si pentru ca ne dorim sa pastram standarde inalte de calitate iar industria estetica si cea medicala evolueaza ametitor de repede.

Va aflati la prima initiativa antreprenoriala? Ce v-a determinat sa porniti pe aceasta cale, cea a antreprenoriatului?

Prima initiativa a fost clinica de medicina dentara Dentland, care a luat nastere in anul 2003 si care se bucura de un real succes in prezent. Consider ca, cel putin pentru mine, nu exista o alta cale decat cea a antreprenoriatului. Nu m-as putea vedea intr-o alta ipostaza.

De ce ati ales sa "luptati" impotriva imbatranirii? Aveti vreun crez care v-a indrumat in cariera?

Cu totii luptam: impotriva imbatranirii, a kilogramelor in plus, uneori si impotriva noastra. Ne dorim sa aratam bine atat la prima ora a diminetii cat si la serviciu, dar si cand iesim in oras cu prietenii.

Trebuie sa fim sanatosi, sa aratam bine indiferent de anotimp, fazele lunii, horoscop, etc.

Trebuie sa luptam atat din interior (prin alimentatie, cele 8 ore de odihna, miscare - echilibru) cat si din exterior, aici unde intervenim noi. Trebuie sa luptam impreuna.

Pe de o parte, noi, specialistii, sa va oferim cele mai sigure si eficiente tehnologii, pe de alta parte, dumneavoastra, pacientii, printr-un stil de viata sanatos si tinand cont de sfaturile noastre. Doar asa vom putea obtine rezultatele dorite.

Sunteti pasionata de frumusete?

Da, desigur. Dar ce este frumusetea? Cine a stabilit criteriile frumusetii?

Nu stiu cum vedeti dumneavoastra frumusetea insa eu pot observa si un rid frumos, o buza superioara mai arcuita sau poate un inciziv superior usor "torsionat". Sunt pasionata de frumusete, e adevarat, in toate formele sale!

Ce alte pasiuni aveti?

Sunt o persoana obisnuita, cu griji si pasiuni obisnuite: familia si copiii.

Frumusetea este mult mai vizibila atunci cand suntem relaxati. Cum alegeti dumneavoastra sa va relaxtati in timpul liber si in vacante?

In putinul timp pe care reusesc sa mi-l aloc pentru vacante, recunosc ca ma intorc la cele mai sanatoase optiuni: mult somn si miscare!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Boutique Medical SPA, #clinica SPA, #Artemisia Nicolau Gorea , #Manageri