Bogdan Hossu, Wise Finance Solutions: Despre arte martiale si afaceri, la 29 de ani

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 00:00
6141 citiri
Bogdan Hossu, Wise Finance Solutions: Despre arte martiale si afaceri, la 29 de ani

Bogdan Hossu este un tanar antreprenor care a pus bazele companiei Wise Software, in timpul facultatii, o companie de solutii IT. Ulterior, in momentul in care a avut nevoie de fonduri europene, a creat Wise Finance Solutions, companie prin intermediul careia gestioneaza astazi proiecte ce ajung si la 100.000.000 euro.

In 2013 compania sa a generat o cifra de afaceri de aproximativ 1,3 milioane de euro, iar pentru 2014 tanarul antreprenor in varsta de doar 29 de ani previzioneaza o crestere de minim 30%.

Acestea, insa, nu sunt singurele sale proiecte de business. Bogdan Hossu pregateste o soala de arte martiale, domeniu pe care il considera covarsitor de asemanator cu cel al afacerilor.

"In ambele cazuri actiunile sunt ferme, curate, cu spirit de raspundere si corectitudine. In ambele situatii partenerul primeste cel mai inalt respect iar desconsiderarea lui duce deseori la dezastre", explica Bogdan Hossu, intr-un interviu acordat Business24.

Care a fost primul moment in care v-ati dat seama ca romanii ar avea nevoie de consultanta in accesarea de Fonduri Europene?

Afacerea de consultant a pornit dintr-o necesitate proprie. Eu am avut nevoie de fonduri europene pe firma mea de IT si astfel am realizat proiectul impreuna cu un angajat si am infiintat noua firma de consultanta deoarece proiectul trebuia sa poarte stampila si semnatura unei firme de consultant.

Am pus stampila firmei de consultanta pe firma de IT/ pe proiectul elaborat pentru firma de IT si ulterior proiectul a fost aprobat.

Am pornit de la proiecte mici de 10.000, 50.000 de euro, ca azi sa ajungem sa gestionam proiecte care ajung si la 100.000.000 euro.

Cum arata piata acum? Sunt interesati romanii sa acceseze fonduri structurale?

Exista o cerere considerabila pentru accesarea de finantari nerambursabile, indiferent de natura lor: europene, nationale, norvegiene etc.

Interesul romanilor pentru fondurile europene dar si pentru ajutoarele de stat este din ce in ce mai mare. De asemenea, si investitorii straini veniti in Romania, sunt foarte interesati in atragerea de fonduri nerambursabile pentru realizarea proiectelor lor de investitii.

In perioada de programare 2007-2013 mediul privat a fost, si sunt convins ca va fi si in continuare, foarte activ in accesarea de fonduri europene.

In general, pe majoritatea programelor europene de finantare, destinate mediului privat, valoarea proiectelor depuse de solicitanti a depasit cu mult alocarile bugetare ale programelor respective, ceea ce arata un interes crescutpentru fonduri nerambursabile pentru investitii, atat din sectorul agricol, cat si din sectorul productiv (industrie), sectorul IT, turism sau energie.

Care a fost investitia initiala si ce cifra de afaceri ati ajuns sa inregistrati in 2013?

Investitia initiala a fost mai mult pe partea de resurse umane, care sunt cheia intr-o firma de consultanta. Cifra de afaceri pe firma de consultanta pe 2013 este de aproximativ 1,3milioane euro.

Ce estimari aveti pentru 2014?

Desi anul 2014 a fost mai mult un an al implementarilor, consideram ca vom avea o crestere anuala de minim 30%.

Urmeaza sa deschideti si o scoala de arte martiale? Spuneti-ne mai multe despre acest proiect.

Proiectul se constituie din trei paliere distincte.

Partea intai este destinata copiilor cu varste intre 5 - 16 ani, organizati pe grupe diferite.

Ei vor studia aikido, tinta finala fiind disciplinarea lor si inocularea dorintei de a face sport, indiferent de forma lui.

Partea a doua se concretizeaza in formarea unei grupe de goshin taiso, gimnastica energetica a Scolii Imperiale japoneze. Aceasta are ca scop protectia si echilibrarea interioara, si este o tehnica ce lucreaza pe meridianele energetice de acupunctura. Astfel sunt eliberate energiile blocate in interiorul corpului, conducand in cele din urma la o pace interioara si o liniste sufleteasca mult cautata.

Partea a treia este dedicata autoapararii.

Autoapararea reprezinta un ansamblu de tehnici si procedee prin care iti aperi viata si integritatea.

Gasiti vreo asemanare intre arte martiale si business?

Seria asemanarilor este covarsitoare dar ma opresc numai la cateva.

In ambele cazuri actiunile sunt ferme, curate, cu spirit de raspundere si corectitudine. In ambele situatii partenerul primeste cel mai inalt respect iar desconsiderarea lui duce deseori la dezastre.

Iar calculul sistemului de rezolvare a unei probleme, functie de complexitate, gravitate si importanta, se face identic in ambele domenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#Bogdan Hossu Wise Software, #Wise Finance Solutions , #Manageri