Cazul Gabriel Bivolaru. Procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile

Luni, 05 August 2013, ora 15:27
1680 citiri
Cazul Gabriel Bivolaru. Procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru si alti opt barbati au fost retinuti, la Constanta, pentru furt calificat, evaziune fiscala si spalare de bani, urmand ca luni instanta sa se pronunte referitor la propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul (PT) Constanta, pentru o a zecea persoana demersurile respective sunt facute in lipsa acesteia.

"Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au dispus retinerea pe timp de cate 24 de ore fata de inculpatii Bivolaru Gabriel, Chihaia Marian, Arhire Adrian, Poenaru Marius-Ciprian, Boamfa Paul, Luca Viorel, Merdicos Romero-Ovidiu, Dimofte Petronel si Matei Marius-Ionut, care sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat, evaziune fiscala si spalare de bani", au informat, printr-un comunicat remis presei, oficiali ai PT.

Conform acestora, din probatoriul administrat in cauza pana in prezent a reiesit ca inculpatii sustrageau produs petrolier din conducte prin folosirea instalatiilor artizanale de perforare, il incarcau si transportau in cisterne-bazin de 30 de tone disimulate in remorci de cereale sau in recipiente ascunse intr-o autoutilitara, fiind transferat apoi intr-o cisterna.

Ulterior, produsul petrolier era transvazat in depozitele rafinariei unui antrepozit fiscal din Navodari si era introdus in mod fraudulos in circuitul comercial de catre Gabriel Bivolaru.

"La momentul interventiei pentru prinderea in flagrant, desi un echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase si acustice pentru oprirea autovehiculului unui al zecelea suspect, Mangalea Gheorghe, acesta nu s-a conformat si a lovit autoturismul jandarmeriei, iar desi au fost trase doua focuri de arma de avertisment, cel in cauza a reusit sa fuga", au mentionat procurorii.

Cele zece persoane au fost depistate in urma unor actiuni cu efective marite de jandarmi, politisti si lucratori ai Conpet, sub coordonarea unui procuror de caz, care au fost efectuate la sfarsitul saptamanii trecute privind furturile de produse petroliere din conductele magistrale de transport.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#propunere arestare Gabriel Bivolaru, #procurori dosar Gabriel Bivolaru, #furt produse petroliere Bivolaru , #Manageri