Ce au de invatat europenii de la oamenii de afaceri din China

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 18:44
4224 citiri
Ce au de invatat europenii de la oamenii de afaceri din China

Cei mai influenti oameni de business din China pot fi cosiderati, in contextul economic actual, modele de urmat de catre managerii din Europa, care se lupta cu criza financiara.

Modelele de business aplicate de acestia precum: un sistem de rotatie a managerilor si demiterea managerilor in cazul in care angajatii sunt nemultumiti de acestia au ajutat companiile sa isi intareasca pozitia pe piata in care activeaza.

Money.cnn a facut o lista cu cei mai influenti oameni de afaceri din China si masurile pe care acestia le-au aplicat afacerilor lor pentru a depasi criza financiara.

Ren Zhengfei, Huawei Corporation

Desi 2011 a fost un an dificil pentru Huawei cu un profit net in scadere de 53%, comparativ cu anul precedent, gigantul IT a reusit totusi sa mentina o crestere a veniturilor. Huawei este compania cu cele mai multe smartphone-uri vandute la nivel global.

Succesul Huawei este atribut in parte fondatorului si presedintelui companiei, miliardarul Ren Zhengfei. Compania a anuntat de putin timp planuri de a investi in extinderea in afara granitelor Chinei. In plus, compania pare sa fie o deschizatoare de drumuri in ceea ce priveste managementul, creand un sistem de rotatie a managerilor la fiecare sase luni.

Liu Chianzhi, Legend Holdings

Compania detinuta de miliardarul Liu Chianzhi, Lenovo Group, a devenit in 2011 cel mai mare producator de computere. Retragerea in pozitia de "membru onorific" de la "carma" Lenovo a fost doar o formalitate, el ocupand si in prezent functia de director in cadrul Legend Holdings, compania "mama" a Lenovo.

Din aceasta functie, Chianzhi controleaza companii IT precum Digital China sau fonduri de investitii precum Legend Capital, Raycom Real Estate, Hony Capital.

Zhang Ruimin, Haier Group

Zhang Ruimin conduce operatiuni in care sunt implicati peste 80.000 de angajati, impartiti in peste 2.000 de companii. Aceste unitati, cu management propriu, au un mod cel putin avangardist de organizare: in situatia in care angajatii nu sunt multumiti de proprii directori, ei pot vota demiterea lor.

Yu Liang, Vanke Company

Compania de imobiliare Vanke a efectuat vanzari de peste 19,2 miliarde de dolari in 2011, in special datorita trendului ascendent inregistrat per ansamblu de piata imobiliara de 12,4% fata de 2010. Sub conducerea lui Liang, compania are planuri de a tine costurile sub control, de a se concentra pe vanzari rapide si de atrage cat mai multe lichiditati.

Pony Ma, Tencent

Pony Ma este recunoscut ca fiind cel mai bun manager din industria IT. El a fondat compania Shenzen in 1998 cu un serviciu de mesagerie instant si a transformat-o intr-una dintre cele mai importante firme de pe piata. Ca multe alte companii de IT care au aparut pe piata in 1990, compania condusa de Pony Ma are nevoie mentina un nivel de crestere sustenabil ca sa nu se transforme intr-un esec rasunator asa cum au fost cel suferit de Facebook. Pentru asta, Ma a anuntat restructuri in cadrul companiei, atentia concentrandu-se pe extinderea business-ului si pe alte domenii.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#manageri China, #oameni afaceri China, #businessman China , #Manageri