Cine este Nelu Iordache, miliardarul anchetat de DNA?

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 11:20
4912 citiri
Cine este Nelu Iordache, miliardarul anchetat de DNA?

Unul dintre cei mai bine cotati miliardari romani, Nelu Iordache, este anchetat de procurorii DNA. Omul de afaceri este acuzat ca ar fi deturnat o parte din fondurile europene destinate constructiei tronsonului Arad-Nadlac, adica 6 milioane de euro.

Nelu Iordache detine grupul Romstrade care cuprinde sapte companii printre care se numara Blue Air, Direct Aero Services. Domeniile in care si-a dezvoltat afacerile sunt printre cele mai diverse. Firmele detinute de Iordache sunt de catering, aerotaxi si turism. Omul de afaceri are un hotel in constructie, Andany Trading, Blue Aero si doua agentii de turism: Direct Travel si Blue Travel.

Nelu Iordache ocupa locul 30 in topul celor mai bogati romani realizat de Forbes cu o avere estimata de 110-115 milioane de euro. Desi este unul dintre oamenii de afaceri cunoscut pentru afaceri cu statul, Iordache nu a fost ferit de criza financiara. Dupa ce in perioada 2007-2009 cifra de afaceri a companiilor pe care le detine a atins record dupa record, din 2010 situatia nu a mai fost atat de roz pentru Iordache.

Potrivit Forbes, Nelu Iordache a ajuns in anul 2008 la afaceri totale de 230 de milioane de euro. Recordul a fost insa inregistrat un an mai tarziu cand cifra de afaceri a Romstrade a atins nivelul de 268 milioane de euro.

Totusi, situatia s-a schimbat radical din 2010, desi omul de afaceri avea in derulare mai multe contracte decat in 2008. Cifra de afaceri a Romastrade a scazut la jumatate, la 127 milioane de euro.

Unul din regii asfaltului, ridicat de DNA

Nelu Iordache controleaza si operatorul aerian low cost Blue Air. Potrivit Forbes, Blue Air a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 150 milioane de euro si 1,5 milioane de pasageri transportati.

Iordache si-a anuntat intentia de a investi 200 de milioane de euro in construirea unui aeroport la Adunatii Copaceni. In plus, omul de afaceri a investit si in agricultura. Detine o ferma de pomi fructiferi in orasul sau natal.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Iordache arestat DNA, #Iordache afaceri, #om afaceri Iordache , #Manageri