Costin Oprea, despre BGS Motorsport: O pasiune la rang de business

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 00:00
7570 citiri
Costin Oprea, despre BGS Motorsport: O pasiune la rang de business

Costin Oprea, unul dintre proprietarii companiei BGS, este pasionat de motociclism viteza si a ales sa isi exprime aceasta inclinatie cat mai vizibil cu putinta, punand bazele diviziei BGS Motorsport.

Este un club sportiv exclusivist, insa, in sensul in care membrii sunt alesi "pe spranceana", dupa reguli bine conturate de omul de afaceri Costin Oprea.

Planurile pentru BGS Motorsports in 2013 includ titlul de castigator al Romanian Superbike, pentru a sasea oara, dar si investitia in organizarea unei competitii internationale de Supermoto.

Despre pasiunea carea s-a transformat intr-o divizie a unui business de succes vorbeste Costin Oprea, intr-un interviu acordat Business24.

Dumneavoastra va ocupati, printe altele, si de divizia BGS Motorsport. Ce presupune, mai exact, acest club?

BGS Motorsport este un club sportiv, dedicat sporturilor cu motor. Deocamdata, clubul este implicat doar in motociclism viteza si auto offroad. Fiecare ramura a clubului este dezvoltata pe principii profesioniste si are ca scop obtinerea de rezultate cat mai bune.

Pot spune cu mandrie ca si de data aceasta ne-am atins scopul, dat fiind faptul ca la motocilism am luat locul intai, cinci ani consecutiv, in Romanian Superbike, prin Ionut Mistode, pilotul principal al echipei.

Ce trebuie sa faci pentru a face parte din acest club?

Ca sa faci parte din club trebuie sa ai rezultate, o atitudine profesionista, o imagine buna in latura sportiva si umana, iar clubul vine in sprijinul sportivului cu suport tehnic, logistic si financiar.

Este adevarat ca am fost nevoit sa refuz multi sportivi care indeplineau aceste conditii, dar care din pacate activau in alte ramuri sportive: enduro, raliu sau VTM.

Trebuie inteles ca avem un buget fix anual, care nu poate fi depasit si care trebuie administrat cu mare atentie. In anii viitori, sper sa ne extindem si catre alte ramuri, prima vizata fiind cea de Supermoto!

A pornit cumva de la o pasiune de-a dumneavoastra?

Da, acest club a pornit de la pasiune, de la placerea de a merge in curse, eu in motociclismul viteza, iar fratele meu in offroad.

Ati construit si o masina de offroad, impreuna cu echipa BGS Motorsport. Vreti sa mergeti mai departe si sa dezvoltati aceasta "ramura"?

Masina despre care faceti referire, este de fapt produsa de GHE-O Motors, care face parte tot din grupul nostru, iar cu aceste masini (pentru ca de fapt sunt mai multe), participam in competitiile de offroad. E o munca dificila, care necesita foarte multa cercetare si testare.

Ce planuri aveti pentru BGS Motorsport in 2013?

In 2013, speram sa castigam Romanian Superbike, pentru a sasea oara, sa participam si sa obtinem rezultate cat mai bune in campionatul European, si de asemenea, sa castigam curse la off road. Iar daca bugetul ne va permite, vom organiza si o competitive internationala de Supermoto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Costin Oprea BGS, #afaceri BGS, #BGS Motorsport club sportiv , #Manageri