Dana Vlascianu, Nomasvello: 8 martie a fost mereu Ziua Mamei

Sambata, 02 Martie 2013, ora 00:00
2980 citiri
Dana Vlascianu, Nomasvello: 8 martie a fost mereu Ziua Mamei

Femeia de afaceri Dana Vlascianu sustine ca marea majoritate a femeilor antreprenor pun accentul mai mult asupra intuitiei cand vine vorba de analiza a pietei, tocmai de aceea femeile vad oportunitati pe care, in general, barbatii nu le observa. Ziua de 8 martie, insa, nu o percepe ca pe Ziua Femeii, ci ca pe Ziua Mamei.

"Femeile antreprenor isi dezvolta un stil propriu de a conduce. Acest stil de management nu are nimic din notiunile predefinite de competitie dura, agresivitate si leadership.

Pentru femeia antreprenor, organizarea, empatia si managementul relational reprezinta atuuri in conducerea unei companii", a declarat General Managerul Nomasvello, intr-un interviu acordat Business24.

Dana Vlascianu doreste, la inceput de martie, sa-si petreaca timpul alaturi de mama sa, cu mici surprize si cadouri pe care le-a pregatit deja.

Femeile sunt speciale, unice si in centrul atentiei, in ziua de 8 martie. Dvs. ce veti face pentru a va simti speciala?

Cred ca e de ajuns sa ai incredere deplina in tine, sa ai o stare de spirit buna si atunci viata ta se poate numi una frumoasa, (atunci - n.r.) te poti numi o femeie frumoasa si speciala.

Bineinteles, conteaza mult atitudinea ta fata de cei din jurul tau, dar si stilul de viata pe care il adopti.

Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ati primit cu aceasta ocazie?

Au fost foarte multe cadouri frumoase primite de-a lungul anilor. Cred ca mai mult conteaza de la cine primesti, decat ce primesti.

Un lucru cu o valoare materiala foarte mica dar primit de la o persoana speciala poate deveni cel mai de pret lucru.

Ce insemnatate are pentru dvs. ziua de 8 martie?

8 martie a fost mereu Ziua Mamei. Nu cred ca am perceput-o vreodata drept Ziua Femeii. A fost mereu ziua care s-a invartit in jurul mamei si bunicii, in jurul buchetelor de frezii si a zambilelor.

In continuare ziua aceasta a ramas pentru mine Ziua Mamei. Chiar daca primesc flori si cadouri la randul meu, nu mi le asum. Poate doar cand va veni randul meu sa vad doi ochi mici si jucausi spunandu-mi "La multi ani, mami!".

Care ar trebui sa fie rasfatul suprem pentru dvs., in aceasta zi?

Imi doresc mult ca aceasta zi sa o petrec alaturi de mama mea. Cum niciodata nu am suficient timp pentru ea, am promis ca ziua de 8 martie sa ne-o petrecem impreuna, astfel ne vom rasfata cu mici surprize si cadouri pe cale le-am pregatit deja.

Aveti vreo superstitie legata de aceasta zi?

De fel nu sunt o persoana superstitioasa.

Daca ar fi sa va alegeti singura cadoul de ziua femeii, care ar fi acesta?

Multe flori.

Care sunt atuurile unei femei, in afaceri, comparativ cu un barbat? Sunt anumite domenii unde femeile performeaza mai bine, mai natural decat barbatii?

Natura a inzestrat fiecare om cu capacitati diferite, trasand distinctii clare intre barbati si femei, care se manifesta si in privinta abilitatilor manageriale ale acestora. Sunt diferente de abordare, comunicare si stil de conducere.

Totusi sunt domenii in care predomina femeile sau altele unde sunt in marea majoritate barbati. Atat femeile cat si barbatii au anumite atuuri si este ideal sa le fructifice si optimizeze intr-un mediu propice.

Cred ca marea majoritate dintre femeile antreprenor pun accentul mai mult asupra intuitiei, cand vine vorba de analiza a pietei, ceea ce le permite femeilor sa vada oportunitati pe care in general barbatii nu le observa.

Femeile percep usor anumite aspecte din gesturi, mimica si voce, "simt" si mai putin "analizeaza".

Femeile antreprenor isi dezvolta un stil propriu de a conduce. Acest stil de management nu are nimic din notiunile predefinite de competitie dura, agresivitate si leadership.

Pentru femeia antreprenor, organizarea, empatia si managementul relational reprezinta atuuri in conducerea unei companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#Dana Vlascianu interviu, #femei afaceri Dana Vlascianu, #Dana Vlascianu Nomasvello , #Manageri