De ce are nevoie Afacerea Ta de Supraveghere Video?

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 10:05
2226 citiri
De ce are nevoie Afacerea Ta de Supraveghere Video?

De fiecare data cand purtam o discutie cu un proprietar sau manager de afacere, fie ea mica, medie sau mare, ne simtim obligati sa abordam un subiect important: "De ce credeti ca aveti nevoie de acest sistem de supraveghere?"

Desigur, aproape toata lumea stie ca supravegherea video inseamna inregistrarea activitatilor si evenimentelor, dar un sistem video modern poate face mult mai multe decat stocarea unor informatii pentru eventualitatea nefericita in care ar fi necesare.

Odata cu progresele tehnologice in domeniu, foloasele si utilizarile unor astfel de echipamente au ajuns aproape nelimitate, iar adevarul este ca acel sistem potrivit va economisi afacerii dumneavoastra timp si bani.

Acum 5 ani, majoritatea sistemelor CCTV erau folosite in ideea de a combate furtul, violenta sau sabotajul. In ultimii ani insa, afacerile au schimbat modul de utilizare a camerelor de supraveghere.

Pana sa intram intr-o enumerare a avantajelor si aplicatiilor pe care le puteti obtine folosind tehnologia video, va oferim ca exemplu proiectul implementat unui client, alaturi de beneficiile ce rezulta din corecta utilizare a sistemului implementat. Vorbim despre sistemul de supraveghere video centralizat al S.C. Casa de Expeditii Phoenix S.A., unul din principalii operatori portuari din Port Constanta.

Studiu de caz: Economii cu ajutorul unui Sistem de Supraveghere

Sistemul acestei societati este bazat pe o retea wireless ce acopera portul Constanta de la Poarta 1 pana la Poarta 5, retea ce interconecteaza obiective diverse (garaje pentru utilaje, platforme si soproane pentru depozitarea marfii, dane de operare, etc.), monitorizate video pe un dispecerat pozitionat central. Dispeceratul urmareste camerele 24h/24, 7 zile din 7 si anunta un echipaj de interventie despre orice problema ce apare la oricare dintre locatii.

Rezultatul: multe posturi de paza eliminate, deci sume serioase economisite lunar, indepartarea factorului uman nesigur si predispus la comoditate. Atat de eficienta s-a demonstrat solutia incat in cei 4 ani de colaborare am extins numarul de puncte legate la dispecerat de la 2, la 10. In plus, am adaugat software dedicat de analiza imagine pentru detectie de fum sau foc, in eventualitatea unui incendiu.

Conducerea are acces la sistemul video 24 din 24 de pe telefon sau laptop, au loc verificari regulate ale angajatilor ce sunt urmariti pe camere si interogati in legatura cu activitatile lor, detectie la miscare si alarme sonore automate in anumite zone, etc.

Astfel de proiecte pot fi implementate pentru companii cu activitati diverse: spatii comerciale, depozitare marfuri, restaurante, benzinarii, saloane de cosmetica, cariere de piatra, operare cu carburanti, operare cu fier vechi, vase de pescuit, etc, in care imaginile video pot fi fie monitorizate permanent, fie verificate ocazional de catre cineva din conducerea societatii, fie consultate doar in situatia in care a aparut un eveniment neplacut si erau necesare inregistrarile. Cert este ca, indiferent de situatie, acel "ochi de sus", folosit cum trebuie, aduce multe beneficii.

Avantajele unui Sistem de Supraveghere Video

Tocmai aceste experiente ne-au facut sa tragem mai multe concluzii si avantaje legate de sistemele de supraveghere:

1. Motivarea personalului angajat de a oferi cea mai buna calitate a serviciilor. De la primul montaj efectuat de catre societatea noastra am intalnit o reactie speciala din partea angajatilor firmei unde faceam instalarea, reactie pe care urma sa o intalnim de nenumarate ori in viitor: "vad bine camerele astea?", "au si sunet?", "ne aud daca e sa vorbim?", "si sefii ne vad de oriunde?". Desigur, este vorba de reactia la vederea instalarii sistemului de supraveghere ce urma sa le faca orele petrecute la munca mult mai "interesante".

2. Recuperarea investitiei prin diminuarea pierderilor. Avem colaborari vechi cu parteneri care ne-au oferit increderea lor, iar rezultatele muncii noastre au vorbit si pe hartie. Investitia initiala a fost recuperata in mai putin de un an prin scaderea pierderilor si eliminarea risipei (carburanti, materiale, piese de schimb, marfa depozitata, etc).

3. Un sistem de supraveghere potrivit, corect implementat, cu aparatura de calitate, este o investitie facuta o singura data. Pentru a nu regreta o investitie este bine sa o faceti inteligent, deci apelati la specialisti.

4. Un sistem de securitate sau supraveghere video este o investitie deductibila fiscal.

5. Camerele de supraveghere nu adorm si ofera o descriere corecta si cuprinzatoare a evenimentelor. O persoana poate fi derutata, poate nu fi la locul potrivit, dar un sistem de supraveghere va oferi o perspectiva completa.

6. Protejeaza prin simpla prezenta prin descurajarea potentialilor raufacatori. Camerele de supraveghre instalate in locuri potrivite, la vedere, pot descuraja drastic posibilii raufacatori sau eventualele acte de violenta, vandalism sau orice alt eveniment neplacut.

7. Eliminarea plangerilor nefondate ale clientilor. Daca aveti un punct comercial, este foarte probabil sa fi intalnit acei clienti care pretind ca au platit pentru marfa cand de fapt nu au facut-o, sau clienti care au solicitat ceva si acum se cearta ca au primit cu totul altceva. Astfel de inconveninete se lamuresc foarte repede cu o accesare rapida a inregistrarilor video.

8. Liniste si control pentru momentele cand lipsiti de la birou sau aveti prea multe puncte de lucru.

9. Sistemele vin acum si cu microfoane si difuzoare pentru comunicare audio in ambele sensuri. Prin apasarea unui buton puteti interactiona direct cu angajatul dumneavoastra de la distanta in timp ce il priviti.

10. Lamuriti disputele dintre angajati. Discutiile si neintelegerile dintre angajati sunt eliminat foarte rapid cu dovezi video.

11. Monitorizare continua si in timp real. Daca doriti sa aveti un post de monitorizare dedicat, puteti oferi acces la sistemul de supraveghere prin atasarea de monitoare, televizoare, sau prin reteaua locala.

12. Stocarea informatiei si utilizarea inregistrarilor in mod eficient. Cu o solutie implementata corect veti avea acces la inregistrari prin diverse modalitati de filtrare: dupa timp si data, dupa eveniment, dupa detectie la miscare etc.

13. Acoperiti aspectul legal. Multe afaceri sunt obligate prin lege sa fie dotate cu sisteme de supraveghere. Amenzile pentru nerespectarea acestor legi sunt usturatoare si pot duce la inchiderea activitatii.

14. Monitorizare de la distanta. Prin conectarea sistemului la internet se poate oferi acces la camerele de supraveghere persoanelor autorizate: sefi de tura, directori, etc. Accesul se poate face prin telefon, PC, laptop, tableta.

15. Impun seriozitate si profesionalism. Sistemele de securitate si supraveghere ofera imaginea unei afaceri de top, cu preocupare pentru siguranta si securitate.

16. Controlul accesului si a parcarilor - O persoana isi poate acoperi fata, dar foarte putina lume isi acopera si numerele de inmatriculare. Prin captarea numerelor autoturismelor puteti face foarte usor legatura cu persoana cautata.

17. Flexibilitatea tehnologiei. Daca nu aveti bugetul pentru un proiect video complet nou, puteti opta pentru o modernizare a sistemului actual. Diferenta se va simti imediat.

Concluzie

In final, ideea de baza a oricarei afaceri este de a aduce un pofit cat mai mare. Beneficiind de toate functionalitatile unui sistem de supraveghere video modern, ar putea avea si afacerea dumneavoastra toate avantajele enumerate mai sus!

Speram ca informatiile de mai sus v-au clarificat la ce este cu adevarat folositor un sistem de supraveghere pentru o afacere. Echipa Supraveghere 24 va ureaza succes!

Pentru mai multe informatii despre tehnologiile intalnite, alegeri potrivite sau alte neclaritati in ceea ce priveste sistemele de supraveghere video accesati blogul Supraveghere 24. Veti gasi acolo resurse bine documentate care sa raspunda intrebarilor dumneavoastra.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#supraveghere video firme, #avantaje supraveghere video, #economii supraveghere video , #Manageri