Delphi, 100 milioane euro intr-o fabrica de componente pentru motoare diesel la Iasi

Joi, 19 Iulie 2007, ora 10:53
1994 citiri

Unul din cei mai mari furnizori de componente auto din lume,Compania Delphi, va incepe sa construiasca la Iasi, pana la sfarsitul lui 2007, o fabrica de dispozitive de control si comanda pentru motoare diesel (EMS-Engine Management System), printr-o investitie de circa 100 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Rompres.

Fabrica va oferi peste 1.000 de locuri de munca. Pana in anul 2012, Delphi intentioneaza sa investeasca in uzina peste 100 milioane de euro care ar putea avea o suprafata de peste 35 000 metri patrati.

'Am castigat, in ultima perioada, un mare numar de programe si clienti noi, in special pentru sistemele de control a motoarelor diesel care sunt conforme cu Euro cinci si a trebuit de asemenea sa venim in sprijinul clientilor care isi extind rapid activitatea in Europa Centrala si de Est. Am avut nevoie de capacitatea unei noi fabrici pentru a tine pasul cu dezvoltarea noastra continua', a spus Jose Avila, director general al Sistemelor Delphi Diesel.

Grupul administreaza in total 13 amplasamente specializate in domeniul sistemelor de control si comanda a motoarelor diesel, fiind prezent in Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franta, Spania, Marea Britanie si in prezent Romania.

Fiind un amplasament specializat in domeniul diesel, uzina din Iasi va produce componente pentru motoare diesel cu sisteme de injectie a combustibilului de inalta precizie, in special pompe si injectoare pentru sistemele de injectie Common Rail si va deservi clienti din intreaga lume.

Delphi a ales Romania dupa ce a luat in considerare mai multe tari din Europa de Est. Dupa o cercetare aprofundata, conducerea grupului a ajuns la concluzia ca Romania este o optiune foarte buna, bazata pe mai multe criterii, inclusiv disponibilitatea fortei de munca bine instruita si a absolventilor de universitate, apropierea de clientii din regiune, infrastructura si utilitatile si angajamentul autoritatilor romane de a sprijini acest proiect.

John Hutson, fost director al fabricii de electronice Delphi din Ineu, din sud-vestul Romaniei, a fost numit managerul noii fabrici de componente pentru motoare diesel care va fi construita in Iasi.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...