Directorul general BBC primeste plati compensatorii "inacceptabile"

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 12:29
1510 citiri
Directorul general BBC primeste plati compensatorii "inacceptabile"

Lord Patten, presedintele BBC Trust, a aprobat un pachet de plati compensatorii in valoare totala de 1,32 milioane de lire pentru George Entwistle, fostul director general al BBC, care si-a dat demisia din cauza presiunii facute de proprii jurnalisti.

George Entwistle, care a ocupat functia de director BBC pentru doar 54 de zile, paraseste companie cu un bonus in valoare de 450.000 de lire si alti 877.000 de lire la fondul de pensie. Valoarea bonificatiilor este "inaceptabila" este de parere un deputat, scrie Telegraph.co.

Reprezentantii BBC Trust au precizat ca Entwistle a primit salariul pentru intregul an, in valoare de 8.333 de lire, desi el a ocupat aceasta functie doar 54 de zile. Conducerea companiei a explicat ca fostul director va continua sa ajute BBC prin dezvaluirea unor dovezi despre relatiile lui Jimmy Savile.

BBC a fost tinta unui puternic scandal in urma caruia i-a fost zdruncinata imaginea, atunci cand au fost dezvaluite presei informatii potrivit carora un fost prezentator celebru al sau, Jimmy Savile, era pedofil.

Mai mult, gafele au continuat la BBC cand, in cadrul unui program de stiri de mare audienta, "Newsnight", au fost difuzate declaratii mincinoase cu privire la faptul ca un fost politician de prim rang a abuzat sexual minori.

Radiodifuzorul britanic a prezentat scuze in mod public, vineri, prin retelele sale de transmisie, dar sambata seara, Entwistle a recunoscut, raspunzand la intrebarile propriilor jurnalisti, ca nu a stiut nimic inainte despre stirea care a fost difuzata in cadrul emisiunii "Newsnight", care mai fusese implicata intr-un scandal asemanator in urma cu cateva saptamani.

In scrisoarea de demisie, Entwistle a subliniat ca standardele jurnalistice ale filmului difuzat de "Newsnight" au periclitat prestigiul pe care BBC si l-a construit in cei aproape 90 de ani de la infiintare.

"Ca director general al BBC, sunt in mod direct si esential raspunzator de intregul continut difuzat, asa ca am decis ca este o chestiune de onoare sa ma retrag din functia pe care o detin", a spus Entwistle.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#plati compensatorii director BBC, #bani director BBC, #plati fost director BBC , #Manageri