Dosarul in care Omar Hayssam trebuia adus la CAB, amanat de judecatori

Joi, 08 August 2013, ora 13:07
1518 citiri
Dosarul in care Omar Hayssam trebuia adus la CAB, amanat de judecatori

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat joi dosarul in care Omar Hayssam este judecat, pe latura civila, in dosarul Foresta Nehoiu, in care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Sirianul trebuia sa fie prezent joi, in fata instantei, insa magistratii au amanat cauza pentru ca nu a fost indeplinita corect procedura de citare a lui Hayssam la penitenciarul unde se afla incarcerat.

Dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti a fost trimis spre rejudecare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost inregistrat pe 24 ianuarie, avand un prim termen pe 4 februarie.

ICCJ a decis, pe 29 iunie 2010, condamnarea la trei ani de inchisoare cu executare a omului de afaceri sirian Omar Hayssam in dosarul Foresta Nehoiu. Magistratii instantei supreme au admis recursul procurorilor si au casat decizia Curtii de Apel Bucuresti care il achitase pe omul de afaceri sirian.

Magistratii CAB au decis, in iulie 2008, achitarea lui Omar Hayssam si a celorlalti inculpati din dosarul Foresta Nehoiu. Acestia erau acuzati de procurorii DIICOT de bancruta frauduloasa in legatura cu privatizarea societatii respective.

Alaturi de Omar Hayssam au fost trimisi in judecata in acest dosar fratele sau Mohamad Omar, fostul director al firmei Gheorghe Iosif, notarul Marilena Carmen Popa si omul de afaceri Emile Raja el Assal. Ei au fost acuzati ca ar fi inregistrat in evidenta contabila a SC Foresta Nehoiu SA, in iunie-iulie 2004, datorii fictive catre SC Best Wood Nehoiu SRL.

In plus, potrivit procurorilor, ei ar fi preluat active ale societatii recent privatizate printr-o retea de firme, ceea ce a dus in final la falimentarea SC Foresta Nehoiu SA.

Omar Hayssam a fost condamnat de instantele din Romania in patru dosare: 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck", 3 ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei. Primele trei condamnari sunt definitive.

El a reusit sa fuga din Romania in anul 2006, fiind adus in tara pe 19 iulie anul acesta.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#dosar Foresta Nehoiu Hayssam, #amanare proces Hayssam, #condamnare Hayssam Foresta Nehoiu , #Manageri