Dragos Salamac, BenQ - Despre succesul principiilor de business in viata personala

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 00:00
2731 citiri
Dragos Salamac, BenQ - Despre succesul principiilor de business in viata personala

Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania, pune in aplicare, cu succes, principiile de business si in viata personala. Face intotdeauna cu placere tot ce face, nu minte si se sfatuieste cu cei din jur.

Vacantele pentru seful BenQ Romania inseamna multa liniste, aer curat si lucruri noi de invatat. Sustine ca, in ultimii ani, a incercat sa isi cheltuiasca banii cu prudenta dar recunoase, zambind, ca sotia este cea care cheltuieste banii cu placere.

Pentru a se relaxa compune muzica pe calculator, acesta fiind chiar secretul deconectarii sale de la o zi de afaceri la alta, sustine Dragos Salamac, Country Head BenQ Romania, intr-un interviu acordat Business24.

Daca ar fi sa renuntati la businessul in IT, care ar fi domeniul catre care v-ati indrepta in acest moment?

Daca ar fi sa incep intr-un cu totul alt domeniu decat IT-ul, as merge pe agricultura Eco sau turism.

Care au fost principiile de business dupa care v-ati ghidat intotdeauna?

"Clientul nostru, stapanul nostru", dar si stapanul are nevoie de un "consilier" de incredere.

Va considerati un om de succes? Care este definitia succesului pentru dumneavoastra?

Consider ca expresia "om de succes" este o abordare destul de balcanica. Opinia mea este ca, din punct de vedere profesional este important sa faci ceea ce iti place, iar daca muncesti cu placere si pasiune nu se poate sa nu ai si rezultate.

Desigur, si latura financiara este importanta, dar nu trebuie sa fie cea mai importanta. Daca alergi doar dupa un salariu bun, nu vei avea liniste toata viata, in permanenta se va gasi un loc unde poti fi platit mai bine, ceea ce inseamna ca performanta ai lasa-o pe planul doi.

Cum reusiti sa va echilibrati viata personala cu cea profesionala?

Simplu: ma ghidez dupa aceleasi principii ca si in business: ceea ce fac, fac cu placere, nu mint, ascult parerile si ma sfatuiesc cu cei din jurul meu, nu iau decizii de moment, iar atunci cand iau decizii incerc sa am in vedere consecintele lor macar pe termen mediu.

Care este cea mai frumoasa destinatie din lume, dupa parerea dumneavoastra? De ce?

Imi place sa merg in locuri in care gasesc liniste, aer curat, oameni mai putin stresati (sau stresanti) si, daca pot descoperi sau invata lucruri noi, atunci este perfect. In concediu imi reincarc bateriile pentru un an de zile. Nu am o destinatie preferata, incerc ca in fiecare an sa merg in locuri noi.

Aveti vreo pasiune? Spuneti-ne mai multe despre ea.

E mult spus pasiune, dar in timpul liber fac muzica pe calculator. Ma relaxeaza, dar in acelasi timp imi folosesc mintea intr-un mod activ.

Nu poti face niste armonii sau linii melodice daca te gandesti la altceva, asa ca in acel moment trebuie sa ma concentrez doar la muzica. Asa reusesc sa decuplez complet legatura intre problemele de zi cu zi de la birou si ce fac in timpul liber.

Si, pentru ca suntem la editia de weekend, cum va place sa va cheltuiti banii?

Cel putin in ultimii ani eu cheltuiesc banii cu prudenta, dar compenseaza sotia, care ii cheltuieste cu placere!

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#interviu Dragos Salamac BenQ, #sef BenQ Romania, #afaceri Dragos Salamac , #Manageri