Eduard Radu, Acceder: De la corporatie la un business mai aproape de casa

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 00:00
4179 citiri
Eduard Radu, Acceder: De la corporatie la un business mai aproape de casa

Eduard Radu a renuntat la corporatie pentru a se concentra asupra propriului sau proiect, Acceder, care in 2014 se dedica simularilor avansate de business, dar si coaching-ului si consultantei.

Simularile de afaceri incep cu cercetarea de piata, analiza rapoartelor financiare, crearea si gestionarea unor proiecte de anvergura cu impact in crestera unui business intr-o anumita regiune si intr-un anumit interval de timp. Cursantii sunt apoi sustinuti prin sesiuni de training, coaching si consultanta in afaceri.

Fondatorul Acceder are o experienta de 15 ani in pozitii de HR si Sales la nivel national si pe regiunea CEE in companii precum BAT, AVON, InBev Romania & Belgia si Heineken. Este absolvent al unor programe avansate de management la INSEAD, Wharton si Trinity Western University din Canada.

Cu toate acestea este determinat sa ramana in Romania si sa le ofere managerilor de aici cele mai bune sfaturi si simulari.

"Am lucrat si locuit in strainatate atat in Canada cat si in Belgia si am lucrat in Europa Centrala de Est cu 'biroul in avion' calatorind in peste 15 tari. Aceste experiente m-au determinat sa construiesc in tara unde pot vedea rezultatele si cum acestea contribuie la o misiune mai aproape de casa", spune Eduard Radu, intr-un interviu acordat Business24.

Ce v-a determinat sa intrati in lumea antreprenoriatului?

Am simtit ca este momentul unei schimbari in evolutia mea ca persoana, ca profesionist. In pozitia de consultant, de antreprenor, nivelul de invatare, adaptare la schimbare si creativitate este foarte mult stimulat si acest lucru ma incanta. Cred in afacerea mea si in capacitatea de a contribui la producerea unor schimbari benefice in organizatiile clientilor nostri.

Cand si cum s-a nascut Acceder?

Compania este infiintata din 2003. Primele servicii oferite au fost dezvoltarea carierei si ulterior s-au adaugat servicii de recrutare in pozitii de management. Din 2014 Acceder este dedicata serviciilor de dezvoltare management prin organizarea unor programe bazate pe simulari avansate, coaching si consultanta.

Ce aduceti nou pe piata pentru managerii si antreprenorii romani?

Simulari avansate de afaceri si management create de Executive Perspectives, companie cu traditie in domeniu si peste 100,000 de participanti pe plan international in ultimele 3 decenii.

Experienta practica de creare si organizarea programelor de dezvoltare management in companii multinationale in Romania, Europa si pe plan mondial.

Cat ati investit in aceasta companie? V-ati facut un set de estimari cu privire la cifra de afaceri din primul an de activitate?

Ne concentram pe programe cu valoare adaugata la nivel de management. Programele de team building, unde se duc majoritatea bugetelor de training in Romania, nu fac parte din focusul nostru. In primii doi ani tintim o cifra de afacere de jumatate de milion de euro.

Ce planuri aveti pentru Acceder pe piata romaneasca pentru urmatorii ani?

Ne dorim sa ne consolidam echipa si imaginea de partener de incredere.

Sunteti absolvent al unor programe avansate de management in afara tarii. V-ati gandit vreodata sa deschideti un business in strainatate? De ce nu ati facut-o?

Am lucrat si locuit in strainatate atat in Canada cat si in Belgia si am lucrat in Europa Centrala de Est cu "biroul in avion" calatorind in peste 15 tari. Aceste experiente m-au determinat sa construiesc in tara unde pot vedea rezultatele si cum acestea contribuie la o misiune mai aproape de casa.

Acceder este primul dumneavoastra pas in lumea businessului. Va veti opri aici sau aveti si alte proiecte in plan?

Acceder este singura activitate pe care o am in plan in urmatorii 10 ani. Sunt necesari cel putin 10 ani pentru a dezvolta o echipa de succes in acest domeniu.

Ce s-a schimbat odata cu trecerea la antreprenoriat? Vi se intampla sa va lasati coplesit de planul profesional? Cum veti reusi sa va gasiti echilibrul profesional/personal de acum incolo?

Antreprenorul are fiecare secunda calculata, iar sarbatorile si finalul de saptamana sunt puse la bataie pentru cauza afacerii. Cu toate acestea, echilibrul profesional/personal se poate realiza mai usor avand in vedere ca iti poti decide agenda intr-o masura mai mare decat in corporatie, unde exista un program fix ce trebuie respectat cu strictete.

Se apropie vacanta de vara, dumneavoastra cum alegeti sa va relaxati anul acesta?

Pentru vacanta de vara avem in plan doua mini-vacante, Hunedoara si Grecia in iulie si august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#business Acceder, #consultanta manageri, #Eduard Radu Acceder , #Manageri