Femeile "lupta" pentru functii de conducere in companiile mici

Joi, 22 Martie 2012, ora 13:01
2208 citiri
Femeile "lupta" pentru functii de conducere in companiile mici

Femeile ocupa pozitii de top in cele mai prestigioase corporatii ale lumii precum IBM, PepsiCo sau Archer Daniels Midland. Dar in umbra lor, sunt companiile mici, in care departe de ochii presei, femeile intampina dificulati in promovare.

Cercetatorii de la Universitatea Georgetown au intervievat 2.000 de directori din companii cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 7 miliarde de dolari. In astfel de companii femeile ocupau in 2010 4,5% din pozitiile de management. Spre deosebire de companiile mari, unde femeile ocupa 14% din posturile de conducere, potrivit Reuters.

"Marile companii sunt nevoite sa raspunda frecvent la intrebarile referitoare la numarul femeilor din mediul de afaceri. Astfel, companiile se vad obligate sa creeze un echibru, dar nimeni nu a ajuns inca la egalitate, a declarat Grafii Margaret, responsabil pe probleme de politica in Camera de Comert al SUA.

Potrivit statisticilor, o femeie castiga in medie cu 18% mai putin decat un barbat. In Romania, diferenta dintre salarialul mediu lunar incasat efectiv de barbati si cel primit de femei a fost de aproximativ 12% in anul 2010, conform datelor INS.

In 2010, femeile care ocupau functia de directori executivi au primit bonusuri in valoare totala de 2,2 milioane de dolari fata de 2,5 milioane de dolari cat au obtinut barbatii pe aceleasi functii.

Domeniile in care se observa un numar mai mare de femei in pozitii de conducere in companii de mici dimensiuni sunt mass media cu 21%, industria farmaceuticelor cu 14% si retail cu 13%.

In Romania, activitatile cu un pronuntat grad de feminizare a populatiei ocupate erau cele de sanatate si asistenta sociala (78,7% femei din totalul angajatilor),invatamant (74,3%), intermedieri financiare (66,0%),hoteluri si restaurante (63,7%), activitati de spectacole, culturale si recreative (54,2%), activitati profesionale, stiintifice si tehnice (54,1%) si comert (54,0%) in anul 2009, conform INS.

Romania, ramane reticenta

Un procent de 55 la suta dintre romani considera ca este "total nepotrivit" ca o femeie sa fie ajunga presedinte, potrivit unei cercetari facute de INSOMAR, care scoate la iveala o mentalitate destul de arhaica in conditiile in care, pe de alta parte, aproape 70 la suta dintre cei intervievati considera ca ambii soti trebuie sa aduca bani in casa, iar peste 90 la suta spun ca deciziile importante trebuie luate in comun.

In ceea ce priveste sansele de a reusi pe plan profesional, doar 11 la suta dintre femei sustin ca pleaca de pe picior de egalitate cu barbatii, in vreme ce 35 la suta dintre barbati sunt de parere ca femeile au uneori sanse mai mari.

Potrivit estimarilor, doar 10% dintre functiile publice din Romania sunt ocupate de femei, iar faptul ca barbatii sunt preferati pentru functiile de raspundere pare sa influenteze si parerea generala.

Astfel, doar 17 la suta dintre barbati si numai 33 la suta dintre femei sunt de acord cu afirmatia ca "ar trebui sa existe mai multe femei in functiile inalte ale statului". Romancele nu simt inca destul de acut nevoia sa fie reprezentate la varf si nici nu sunt foarte preocupate de acest subiect, care este destul de putin dezbatut, de altfel, chiar de politicieni.

Circa 28 la suta dintre romani considera ca este "total potrivit" ca o femeie sa fie premier si tot atatia spun ca ar fi "oarecum potrivit", in vreme ce 43 la suta sustin ca o astfel de functie este "total nepotrivita" pentru o femeie.

La intrebarea "care credeti ca sunt principalele motive pentru care in Romania sunt mai putine femei in functii de conducere decat barbati?", 56 la suta dintre respondenti spun ca "de obicei oamenii prefera barbati in asemenea functii", 15 la suta dintre femeile interogate sustin ca "femeile nu-si doresc aceste functii", iar 10 la suta dintre barbati argumenteaza ca femeile n-ar fi "suficient de bine pregatite".

"Studiile relevante realizate de Goldman Sachs sau McKinsey, care au analizat un numar mare de companii din lume, au aratat ca acele companii care au un echilibru relativ intre femei si barbati obtin in medie un profit cu 56% mai mare", a declarat intr-un interviu Business24 consilierul de stat pe probleme economice al primului ministru, Andreea Paul Vass.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#femei manageri, #discriminare femei, #salariu femei manager, #functii conducere femei, #femei politica , #Manageri