Fondatorul Megaupload, poate cheltui doar 37.000 de euro/luna

Joi, 22 Martie 2012, ora 15:46
1280 citiri
Fondatorul Megaupload, poate cheltui doar 37.000 de euro/luna

Noua Zeelanda a deblocat o parte a averii fondatorului Megaupload.com, a carui extradare este solicitata de catre Statele Unite, stabilind la 60.000 de dolari neozeelandezi (37.000 de euro) plafonul lunar al cheltuielilor sale, a anuntat joi presa locala.

Kim Schmitz, alias "Kim Dotcom", arestat pe 20 ianuarie la somptuoasa sa proprietate din Auckland (nord) iar ulterior eliberat pe cautiune, isi estima nevoile la suma de 220.000 de dolari neozeelandezi (peste 135.000 de euro) pe luna.

Insa Inalta Curte din Auckland i-a acordat germanului, care a obtinut numai in 2010 venituri de aproximativ 42 de milioane de dolari (31 de milioane de euro), doar 60.000 de dolari neozeelandezi, potrivit grupului de presa Fairfax.

Justitia l-a autorizat totodata pe acest amator de masini de lux sa isi utilizeze Mercedesul, scrie cotidianul New Zealand Herald.

Bunurile lui Kim Schmitz au fost blocate in asteptarea examinarii cererii de extradare a Statelor Unite, stabilita pentru 20 august.

Creat in 2005 si avand sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care afirma ca are zilnic 50 de milioane de utilizatori reprezentand 4% din utilizatorii de Internet, a fost inchis pe 19 ianuarie.

Justitia americana acuza conducerea site-ului ca a obtinut 175 de milioane de dolari din activitati infractionale si ca a cauzat un prejudiciu in valoare de 500 de milioane de dolari detinatorilor de drepturi de autor, propunand copii piratate de filme de cinematograf, programe de televiziune si alte continuturi.

Autoritatile americane au anuntat ca vor solicita pedeapsa maxima de 20 de ani de inchisoare, in cazul unui proces in Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#fondatorul Megaupload, #avere fondatorul Megaupload, #Kim Schmitz Megaupload, #Kim Schmitz avere , #Manageri