Ford Motor majoreaza compensatiile anuale ale membrilor conducerii cu 25%

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 19:52
1388 citiri
Ford Motor majoreaza compensatiile anuale ale membrilor conducerii cu 25%

Ford Motor a majorat compensatiile anuale acordate membrilor consiliului de administratie cu 25%, iar stra-stranepotul fondatorului grupului, Edsel Ford II, a primit o crestere de 29%, pentru activitatea sa de director si consultant, transmite Bloomberg.

Membrii conducerii de varf a Ford vor primi fiecare prime anuale de 250.000 de dolari, iar Edsel Ford 650.000 de dolari.

Ford a obtinut anul trecut un profit net de 20,2 miliarde de dolari, cel mai mare dupa 1998. Profitul a fost majorat de un castig de 12,4 miliarde de dolari rezultat din schimbari in contabilitate.

"Evaluam in mod regulat nivelul compensatiilor, iar in cazul board-ului am stabilit ca este necesara o crestere pentru a continua sa atragem si sa pastram talentele", a declarat Todd Nissen, purtator de cuvant al grupului.

Ford a redus la jumatate compensatiile directorilor, la 100.000 de dolari in 2006, cand Alan Mulally a devenit director general, iar grupul a imprumutat 23 de miliarde de dolari pentru restructurarea operatiunilor. Ford nu a acordat deloc compensatii in numerar in 2009, iar anul urmator a platit directorilor cate 200.000 de dolari, a spus Nissen.

Potrivit unui comunicat al Ford, 60% din compensatiile directorilor sunt platite in actiuni comune ale grupului.

Edsel Ford, in varsta de 63 de ani, a incheiat un contract de consultanta cu Ford in 1999 si este pentru prima oara cand compensatia pentru aceasta activitate este majorata.

Intre serviciile oferite de Edsel Ford se numara relatii cu dealerii si reprezentarea companiei prin proiecte educationale si la evenimente sportive, a precizat Nissen.

Familia fondatoare a grupului inca detine controlul asupra Ford Motor prin intermediul unor actiuni speciale care ii confera 40% din drepturile de vot. Bill Ford, varul lui Edsel, este presedinte executiv al consiliului de administratie, iar cei doi sunt singurii reprezentanti ai familiei in conducere.

Actiunile Ford Motor au scazut cu 36% anul trecut, dupa un avans de 68% in 2010 si de peste patru ori in 2009. De la inceputul acestui an, titlurile Ford Motor au urcat cu 16%.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#majorare compensatii conducere Ford, #conducere Ford, #salarii Ford , #Manageri