Fortune 500, surprizele topului: Harvard si eBay

Marti, 08 Mai 2012, ora 18:32
1474 citiri
Fortune 500, surprizele topului: Harvard si eBay

Companii precum Estee Lauder, General Motors, Harvard sau eBay sunt doar cateva dintre surprizele topului Fortune 500, care au obtinut puterea datorita directorilor care au stat la carma lor

Dupa ce au fost la un pas de faliment, au "suferit" reorganizari si in final au crescut numarul de manageri in cadrul board-ului, acestea si-au gasit un loc in clasamentul celor mai puternice companii din lume.

Estee Lauder

Estee Lauder, brandul care si-a consolidat de-a lungul timpului pozitia pe piata datorita unui portofoliu care include marci precum La Mer, Bobbi Brown sau Aveda, scrie Money.cnn.com.

Peste 62% din profitul obtinut anul trecut a venit din afara Statelor Unite, vanzarile in America de Nord inregistrand o crestere cu 9%, cea mai mare valoare inregistrata de o companie in aceasta regiune.

General Motors

Exista suisuri si coborasuri pentru orice companie, iar General Motors nu face exceptie. In 2009, reprezentantii GM au depus o cerere de faliment si au solicitat ajutor din partea statului pentru a depasi perioada de criza. Dupa reduceri de personal, reorganizari si o Oferta Publica Initiala, 2011 a devenit cel mai bun an pentru General Motors.

Europa ramane o piata de desfacere profitabila pentru companie, lansarea masinii electrice Volt contribuind la cresterea profitului. Dar in prezent, gigantul producator auto revine in topul Fortune 500 pentru prima data dupa 2008.

eBay

Considerata de multi o platforma pe care poti vinde si cumpara orice, eBay este o multinationala care obtine profit din platile PayPal facute de 110 de utilizatori.

Cresterea de 29 de procente a profitului PayPal a ajutat eBay sa ajunga in topul Fortune 500. Profitul companiei a crescut cu 27% in 2011.

New York City Ballet

Baletul din New York reuneste cei mai buni dansatori din New York. Printre directorii executivi se numara angajati Google, Morgan Stanley, un judecator sau Sarah Jessica Parker.

Harvard

Carta Universitatii Harvard a fost fondata in 1650 de catre cercetatori din cadrul universitatii care ocupau functia de manageri si care sustin "academic si financiar institutia".

Carta era formata pana in luna iulie 2011 din sapte membri, inainte ca alti trei sa fie adaugati. Cea mai mare responsabilitate a membrilor "board-ului" este controlul platilor pentru "endorsment", care in 2011 ajungea si la 32 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Fortune top, #companii Fortune top, #clasament fortune, #Harvard Fortune, #top fortune , #Manageri