Frauda de la Olympus revine in atentia justitiei japoneze

Marti, 26 Martie 2013, ora 09:37
1510 citiri
Frauda de la Olympus revine in atentia justitiei japoneze

Un procuror din Tokyo a solicitat, marti, cinci ani de inchisoare impotriva unui fost presedinte al companiei Olympus acuzat ca a jucat un rol central in musamalizarea unor conturi ale acestei entitati ce a provocat un vast scandal.

Tsuyoshi Kikukawa si alte doua cadre conducatoare ale firmei producatoare de aparate foto sunt cercetate pentru nereguli contabile ce au permis disimularea a 130 de miliarde de yeni (n.r. 1,07 miliarde de euro) de pierderi, transmite AFP.

Acuzatii au pledat vinovat si isi vor prezenta apararea luna viitoare. Verdictul nu este asteptat mai devreme de doua saptamani.

Parchetul a solicitat de asemenea patru ani si impotriva unui fost manager de audit si patru ani impotriva fostului adjunct al lui Tsuyoshi Kikukawa.

El a reclamat, printre altele, o amenda de un miliard de yeni (n.r. 8,2 milioane de euro) impotriva Olympus, cercetata in calitate de persoana juridica. "Valoarea enorma (n.r. a inselaciunii) este inedita. Aceasta a subminat increderea nationala si internationala in piata" japoneza, a subliniat un procuror citat de agentia Jiji Press.

Aceste considerabile sume nedeclarate corespunzator i-au permis conducerii companiei sa ascunda mai multi ani investitiile defectuoase efectuate in perioada bulei financiare (n.r. sfarsitul anilor 1980). Cei de la Olympus au fost deja condamnati de autoritatile nipone sa plateasca o amenda in valoare de circa doua milioane de euro in acest caz ce dateaza din octombrie 2011, cand a fost scos la lumina de fostul sau CEO Michael Woodford.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#frauda Olympus, #fraude companii japoneze, #scandal financiar Japonia , #Manageri