Ideea de business a saptamanii: Cum faci bani din pasiunile doamnelor

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 00:00
3929 citiri
Ideea de business a saptamanii: Cum faci bani din pasiunile doamnelor
Foto: Adrian Chis (Arhiva personala)

Afacerile cu cosmetice par o nisa dedicata exclusiv doamnelor, insa si barbatii stiu sa se descurce in aceasta lume. Dovada este antreprenorul Adrian Chis, care a "mirosit" potentialul pe care infrumusetarea il are pentru publicul feminin din Romania.

Si cum o doamna adevarata nu se opreste doar la propria infrumusetare, antreprenorul a ales sa mearga si mai departe: asa s-a nascut afacerea Triodeluxe Cosmetics care, pe langa cosmetice, propune si odorizante si produse de curatenie aduse intocmai din laboratoarele Forenqui.

Spuneti-ne, pentru inceput, cum ati intrat dumneavoastra in lumea afacerilor.

In 2010 cand am infiintat prima companie, aveam nevoie de o schimbare si, in loc sa schimb o companie cu o alta, m-am gandit ca cel mai bun lucru pentru mine ar fi sa pornesc o afacere pe cont propriu, alaturi de cativa prieteni apropiati.

Am inceput de la un produs pe care ni l-a adus cineva din Spania. Era un produs diferit, nu mai vazusem ceva similar pana atunci pe piata din Romania.

Am luat legatura cu firma producatoare, care ulterior ne-a facut o oferta cu o paleta larga de produse. Drept pentru care ne-am hotarat sa infiintam o firma si sa intram in "mediul de afaceri".

Ce background profesional aveati atunci?

Aveam un background in afaceri, lucrasem in posturi de decizie dar in alt domeniu, asta nu inseamna ca aveam si o experienta foarte vasta.

Este important sa inveti din propriile greseli si sa incerci sa le corectezi repede.

Asa inveti sa devii eficient, sa acumulezi experienta si sa poti imbunatati afacerea.

In 2009 anuntati intrarea in mediul online a triodeluxe.ro, magazinul online de unde astazi putem achizitiona produse din trei game apartinand laboratoarelor Forenqui. Spuneti-ne si noua ce face ca laboratoarele Forenqui sa fie atat de apreciate? De ce ati ales tocmai aceasta sursa?

Am testat produse similare de la trei producatori diferiti. Produsele fabricate de Laboratoale Forenqui aveau cel mai bun raport calitate pret. Am constatat ca produsele erau de foarte buna calitate, fabricate in laborator propriu, ceea ce in acest domeniu vast, conteaza foarte mult.

Pe masura ce lansam pe piata cate un produs, ni s-a certificat aceasta calitate precum si alte caracteristici specifice.

Evident ca am fost interesati si de feedback-ul pe care l-am primit de la clienti, relatia cu acestia fiind foarte importanta pentru noi.

Cat de populare sunt produsele lor in afara?

In activitatea noastra de research am gasit produsele Forenqui, in Spania, evident, in magazinele specializate si nu numai, in Franta, Germania, Polonia, Slovenia, Slovacia. Noi am expediat colete in Germania, Anglia, Scotia si Italia. Dorim sa extindem afacerea in viitor in mai multe tari din Europa.

De ce ati ales sa le vindeti online, pe triodeluxe.ro?

Triodeluxe.ro a aparut ca o necesitate de a dezvolta o afacere online, intrucat oportunitatile sunt foarte mari si ofera un spectru larg de facilitati, prin acces rapid la informatie si usurinta in demersurile necesare unei achizitii.

La inceput am avut o platforma destul de greu operabila si cu putine functii, dar acum folosim o alta mult mai performanta si foarte flexibila atat pentru noi ca administratori, cat si pentru utilizatorii nostri.

Pentru noi este important sa oferim clientilor nostri nu doar produse, ci si informatii, sa asiguram asistenta clientilor care au nevoie de informatii suplimentare despre produsele comercializate.

Popularitatea site-ului a crescut o data cu noua platforma in care clientul poate fi fidelizat atat in grup, cat si individual.

Care sunt cele mai vandute produse din portofoliul dumneavoastra?

Printre cele mai vandute produse sunt Keratina Lichida Anian si celelate produse care au in compozitie keratina lichida, Tratamentele bifazice, dar si produsele pentru ingrijirea locuintei precum odorizantele lichide Foresan.

Ce estimari aveti pentru 2015?

Daca va ganditi la cifra de afaceri, cred ca va fi o usoara crestere fata de 2014.

Este un site relativ tanar comparativ cu alte magazine online consacrate pe piata din Romania.

Consider ca pana in acest moment am atins doar o mica parte din publicul tinta din Romania.

Gama Anian cuprinde tratamente pentru par, produse pentru igiena si intretinere corporala; Gama Foresan cuprinde odorizante lichide si odorizante air-freshner; Gama Doracil cuprinde produsele de curatenie. Toate cele trei game au in comun ideea de curatenie, igiena si infrumusetare, insa totusi exista si mari diferente intre ele. De ce ati ales trei game? De ce nu v-ati oprit doar la una?

Totul a plecat de la faptul ca partenerii nostri din Spania produc toate aceste game, iar noi, prin teste, feedback-uri, am ajuns la concluzia ca sunt de foarte buna calitate toate cele trei game, ceea ce primeaza in societatea noastra moderna ca si criteriu principal, urmat de pret.

Apoi a fost ideea de diversitate, de a oferi produse pentru uz personal, dar si pentru ingrijirea locuintei.

Ce v-a impins spre un business cu cosmetice?

Orizonturile foarte largi de dezvoltare in domeniu, deoarece se pune accent foarte pronuntat pe ingrijirea corporala si noi vrem sa contribuim la acest lucru.

Ingrijirea corporala precum si curatenia ambientala este un deziderat al femeii moderne si noi cred ca am inteles aceasta stare de fapt.

E foarte interesant, intrucat cel mai adesea vedem femei care vin cu idei de business cu cosmetice...

E adevarat, noi am avut niste retineri la inceput, dar am observat ca daca suntem familiarizati cu produsele si le cunoastem in esenta, reusim sa comunicam mai bine intr-o lume in care majoritare sunt femeile, tot ele fiind si beneficiarele.

Credeti ca este loc si pentru barbati in topul acestor afaceri?

De ce nu? E adevarat ca in relatiile cu clientele noastre contam si pe ajutorul colegelor noastre care asigura o foarte buna comunicare. Sa zicem ca vorbesc o limba comuna!

Ce planuri de business aveti?

Trecerea la un alt nivel de promovare si dezvoltare al firmei, prin agenti, saloane de cosmetica si coafura sau, nu in ultimul rand, firme de curatenie pentru produsele din aceasta categorie.

Va mai ramane timp si pentru viata personala? Ce pasiuni aveti?

Ramane destul de putin timp pentru viata personala, dar incerc sa nu o neglijez. Imi place foarte mult sa merg la film, sa ies cu prietenii la munte, in aer liber. De cele mai multe ori, imi place sa organizez chiar eu iesirile cu prietenii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#business cosmetice, #Adrian Chis, #Triodeluxe Cosmetics , #Manageri