In cautarea oamenilor spectaculosi, cu Adriana Boscanici

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
3342 citiri
In cautarea oamenilor spectaculosi, cu Adriana Boscanici
Foto: Adriana Boscanici (Arhiva personala)

Adriana Boscanici, fondatoarea Trainart, a pornit in cautarea oamenilor care inspira, care isi imping limitele si isi doresc in permanenta sa faca mai mult si sa devina mai mult.

La sfarsit de 2015 a intalnit deja o sumedenie de astfel de profesionisti, pe care i-a numit "oameni ERS" (Empowered. Resourceful. Spectacular) si i-a premiat pentru calitatile lor. Iar in 2016 e hotarata sa-si continue cautarea.

"Oamenii ERS nu devin, sunt. Fiecare persoana are potentialul de a intruchipa acest portret, de a fi un model pentru ceilalti. Oamenii inovatori nu cred in retete sau in instructiuni de 'how-to'", explica antreprenoarea.

In luna mai porneati in cautarea oamenilor ERS ("Empowered. Resourceful. Spectacular") si iata, ca, in sfarsit, i-ati gasit. Cine sunt acestia si de ce au iesit castigatori?

Castigatorii primei editii a campaniei Modele Umane in Afaceri, #oameniERS, sunt Costel Apetrei (Manager al Sistemelor de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentare, LaDORNA Group), Adela Ene (Head of Marketing, Kinstellar) si Dan Teusdea (Manager tehnic, Obrist Eastern Europe, Timisoara).

In procesul de jurizare am luat in considerare raspunsurile oferite in interviurile individuale, complexitatea argumentatiei oferite de specialistul de resurse umane care a inscris candidatul precum si situatiile concrete pe care candidatii le-au rezolvat in cadrul companiei. In acelasi timp, am acordat o atentie deosebita caracteristicilor unice ale fiecarui candidat.

Ce premii primesc pentru calitatile lor?

Premiile constau in programe de traning si coaching oferite de echipa Trainart. Programul Metamorphosis a fost acordat domnului Costel Apetrei pentru ca am identificat pasiunea pentru stiinte exacte si gandirea logica, iar acest program stimuleaza accesarea intuitiei. Am considerat ca tandemul ratiune-intuitie va fi un atu pe care il va putea folosi cu rezultate deosebite, atat in dezvoltarea proprie, cat si a echipei.

Cel de-al doilea premiu, programul Mind Tricks - Creativitate si inovatie a fost acordat Dnei Adela Ene deoarece am sesizat potentialul inovativ al concurentului, iar acest factor-cheie poate fi exploatat si fructificat. De asemenea, am considerat ca este un program care poate ajuta concret la dezvoltarea echipei de marketing pe care o conduce.

Programul intensiv de coaching a fost oferit dlui Dan Teusdea pentru ca am observat o dorinta puternica de autodepasire continua a propriilor limite si consideram ca acest program il poate sprijini intr-un proces accelerat de dezvoltare personala.

Cat de usor sau dificil a fost sa-i alegeti pe cei mai buni?

In momentul in care am inceput aceasta Campanie am crezut ca vom avea parte de un proces complicat. Insa oamenii ERS se fac remarcati prin prisma actiunilor si calitatilor lor.

In plus, cei din jurul lor ii vad, ii apreciaza, ii recomanda. Specialistii de HR ne-au ajutat sa ii identificam mai usor, iar noi ne-am asigurat ca "lumina reflectoarelor" va fi indreptata asupra lor si ca meritele lor sunt recunoscute public.

In afara de ei, ce altfel de oameni ERS ati mai intalnit?

Aceasta prima editie a Campaniei noastre si-a indeplinit misiunea: am adus in prim-plan oameni care vibreaza de energie si creativitate, oameni care "sfintesc locul". Am parcurs cu placere si cu interes aplicatiile fiecarui candidat, exact ca atunci cand nu te poti opri din savurat o carte buna.

Am avut si o sectiune de interviuri VIP cu oameni-cheie din mediul de business pe care ii putem identifica cu totii ca fiind Empowered.Resourceful.Spectacular. Ei ne-au aratat prin actiunile lor ca progresul si inovatia incep dincolo de zona de confort si, cu perseverenta, putem face imposibilul, posibil.

Putem spune ca Romania nu duce lipsa de oameni ERS?

Este ca si cum ne-am intreba daca in Romania ducem lipsa de oameni care inspira, isi imping limitele si isi doresc in permanenta sa faca mai mult si sa devina mai mult. Nu, nu ducem deloc lipsa de oameni ERS.

Indiferent de pozitiile pe care le ocupa sau de domeniile in care activeaza, aceste modele umane sunt omniprezente in companii. Intocmai din acest motiv, vom continua sa ii cautam si in 2016.

Veti continua sa-i premiati pe cei mai straluciti dintre ei? Ce planuri aveti in acest sens?

Pregatim deja cea de-a doua editie a Campaniei Modele Umane in Afaceri. Vom anunta toate detaliile in cadrul unui eveniment special la inceputul anului 2016. Ce va pot dezvalui este ca deja avem persoane care doresc sa ne recomande colegi ERS pentru editia de annul viitor.

Vor fi alte premii puse in joc?

Premiile campaniei de anul viitor le vom anunta in cadrul evenimentului de lansare.

Ce sfaturi aveti pentru un om care isi doreste sa devina si el omul "Empowered. Resourceful. Spectacular"?

Oamenii ERS nu devin, sunt. Fiecare persoana are potentialul de a intruchipa acest portret, de a fi un model pentru ceilalti. Oamenii inovatori nu cred in retete sau in instructiuni de "how-to". Cand exista acea nevoie constanta de autodepasire alimentata de cei 3 "C" (creativitate-concentrare-curaj), oamenii inspira, devin memorabili. Noi credem cu tarie ca propriul exemplu este cel mai potrivit exemplu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Adriana Boscanici, #Adriana Boscanici Trainart , #Manageri