Interviu Vladimir Piteiu: Tineretea ca si avantaj in business - foloseste fiecare oportunitate in cariera

Luni, 04 August 2014, ora 09:47
6224 citiri
Interviu Vladimir Piteiu: Tineretea ca si avantaj in business - foloseste fiecare oportunitate in cariera
Vladimir Piteiu

Vladimir Piteiu a studiat geologia si in prezent este Project Manager la o importanta companie care se ocupa de gestionarea deseurilor generate de industria extractoare de hidrocarburi. Desi este la inceput de drum, pasiunea si determinarea au jucat un rol important in dezvoltarea sa.

In interviul ce urmeaza, Vladimir ne povesteste despre parcursul sau profesional, pasiuni si despre cat de important este sa fii pregatit sa profiti de oportunitatile care ti se ofera.

Esti un antreprenor foarte tanar, care sunt provocarile de care te-ai lovit in cariera profesionala?

Vladimir Piteiu: Este adevarat ca sunt un antreprenor tanar, dar cred in vocatie, si atunci varsta nu mai conteaza. Experienta este un atu in orice domeniu, si vreau sa multumesc cu acesta ocazie partenerilor mei, deoarece am norocul de a munci alaturi de o echipa de profesionisti cu experienta de peste 30 de ani in industria de profil. Tineretea imi asigura energia necesara pentru a face fata unui mediu de afaceri competitiv.

Ne poti descrie pe scurt in ce consta activitatea ta?

Vladimir Piteiu: Profesia mea este de inginer geolog, prin urmare in mod firesc activitatea mea este legata de pamant. Ma ocup de gestionarea deseurilor generate de industria extractoare de hidrocarburi. Chiar daca nu pare a fi un domeniu de activitate spectaculos, are insa un scop in sine care e de o importanta covarsitoare pentru mediul inconjurator.

In mod uzual, ca orice antreprenor, activitatea de baza este dezvoltarea afacerii si gasirea de noi oportunitati. Din mai 2014 am fost cooptat intr-un proiect care se desfasoara in mare parte in Kurdistan. Pozitia pe project manager a venit cu noi responsabilitati si provocari, care ma vor ajuta in dezvoltarea profesionala. Proiectul implica si multe calatorii in Erbil, iar tineretea si energia sunt un avantaj din acesta perspectiva.

Care este cea mai mare satisfactie in joburile pe care le ai?

Vladimir Piteiu: Lucrul bine facut si aprecierea partenerilor de afaceri.

Cum arata o zi din viata ta si ce faci pentru a te deconecta?

Vladimir Piteiu: De obicei ziua mea incepe cu pornitul aparatului de cafea si al laptop-ului. Micul dejun e obligatoriu, iar apoi citirea mailurilor. Zilele difera in functie de obiectivele ce trebuie atinse. Unele zile sunt mai incarcate iar altele sunt mai putin incarcate. Antreprenoriatul necesita o buna organizare a timpului si o disciplina riguroasa. Esti propriul tau sef si daca vrei sa obtii maximum de la o zi de munca trebuie sa faci o buna planificare si sa nu pierzi timpul.

Legatura cu pamantul, este un aspect constant al vietii mele, atat in activitatea profesionala cat si in timpul liber. Ma relaxeaza linistea si natura.

Un alt mod de relaxare este prin muzica. In trecut am luat lectii de pian si asa mi s-a deschis apetitul de a face muzica, nu doar de a o asculta. Acum folosesc tehnologia pentru a face muzica si recunosc ca sunt pasionat de playere, mixere si monitoare de studio.

Zilnic fac o ora de sport, din dublu motiv, ma relaxeaza si ma ajuta sa-mi incarc bateriile cu energie. Fie ca aleg sa fac ceva acasa sau merg la sala, nu las sa treaca nici o zi fara miscare.

Ai intalnit persoane care nu ti-au acordat credit profesional, din cauza varstei?

Vladimir Piteiu: Da, am intalnit, dar era oarecum de asteptat. Dupa ce am interactionat la nivel profesional situatia s-a schimbat.

Care sunt directiile in care iti doresti sa te dezvolti?

Vladimir Piteiu: Ca orice tanar vreau sa ma dezvolt pe plan profesional. Sunt la inceput de cariera, dar am determinarea necesara si forta de a ma dezvolta, de a invata. Am norocul de a fi inconjurat de oameni care au mare experienta atat in antreprenoriat cat si in industria de profil.

In aceeasi masura ma preocupa si dezvoltarea personala. Un stil de viata sanatos si echilibrat, cu grija fata de trup, minte si suflet, este esential pentru o viata armonioasa.

Pentru a fi un om de afaceri de succes, presupune sa ai o serie de calitati, atat innascute cat si dobandite? Care crezi ca sunt aceste calitati?

Vladimir Piteiu: Dincolo de linia profesionala aleasa, sunt al doilea gelolog din familie, am invatat de la familie ca in viata trebuie sa ai rabdare si sa stii sa asculti.

La inceput credeam ca totul merge repede, doua-trei vorbe si totul e pregatit. Nu e chiar asa. Totul este ca si o constructie unde, desigur, nu poti sarii peste etape pentru ca totul se naruie. Daca te grabesti risti foarte mult sa distrugi tot ce ai cladit. Rabdarea este o virtute, iar odata dobandita te ajuta atat in plan profesional cat si personal.

Pe cat pare de simplu pe atat este de important sa asculti oamenii. Ii asculti, aprobi sau nu, tragi concluzii, si la sfarsit, daca e nevoie, vorbesti, dupa ce ai gandit de 3 ori ceea ce vei spune.

Lucrand cu oameni care au o experienta de peste 30 de ani in industria de petrol si gaze naturale am invatat ca este foarte important sa comunici. Cu cat este mai mare diversitatea actionariatului cu atat este mai importanta transparenta si comunicarea. Exista comunicare, exista o relatie sanatoasa intre parteneri.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da tinerilor absolventi?

Vladimir Piteiu: Profita de orice oportunitate. Daca ti se ofera o oportunitate si consideri ca este ceva care te poate ajuta, nu rata ocazia, mai ales daca e pe plan profesional. Orice experienta noua e binevenita. Mai bine sa stii mai mult decat sa stii prea putin. Tot timpul e ceva nou de invatat!

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Vladimir Piteiu cariera, #Vladimir Piteiu interviu , #Manageri