Cum sa adaugi valoare stilului tau de viata? Interviu cu Loredana Preda, Noblesse Group International

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 00:00
91916 citiri
Cum sa adaugi valoare stilului tau de viata? Interviu cu Loredana Preda, Noblesse Group International
Foto: Facebook/Loredana Preda

Educatia de inalta clasa lipseste de prea mult timp din Romania, iar oamenii s-au emancipat si au nevoie de orice cai de a se dezvolta. Un antreprenor cu experienta pe piata romaneasca stie acest lucru si nu lasa sa-i scape printre degete.

Loredana Preda, fondatoarea Galeriilor Noblesse, anunta un rebranding rasunator: "este continuarea unei povesti cu multe provocari, inceputa acum 14 ani, cand am infiintat compania impreuna cu sotul meu", explica aceasta.

De fapt, in urma rebrandingului a schimbat si numele companiei, devenind Noblesse Group International, care detine cinci branduri reunite sub motto-ul: "add value to your lifestyle".

Intr-o cladire istorica din Bucuresti, spre exemplu, Loredana Preda isi propune sa creeze si Noblesse Academy, o institutie care sa adune specialisti din domenii de la design interior, arte si pana la marketing cultural. Acestia isi propun sa-i invete pe romani din nou cum sa faca parte din inalta clasa a societatii si cum sa-si urmeze porpria cale catre adevaratele valori.

"Ca orice inceput este dificil, dar cred ca ceea ce oferim noi raspunde unor necesitati reale de care oamenii si societatea noastra in general devin din ce in ce mai constienti: de a da importanta cuvenita cuvantului 'valoare' in tot ceea ce facem atat pe plan profesional, cat si profesional, in deciziile si actiunile noastre pentru a avea o viata implinita, incarcata de semnificatie", spune Loredana Preda, intr-un interviu acordat Business24.

Ati trecut printr-un rebranding, de la Galeriile Noblesse la Noblesse interiors. Spuneti-ne mai multe despre aceasta schimbare, ce a determinat-o si ce asteptari aveti.

Aceasta trecere de la Galeriile Noblesse la Noblesse Interiors este fireasca, fiind inca un pas in dezvoltarea noastra, o recunoastere a evolutiei pe piata nationala si internationala.

Odata cu noua imagine am lansat si noul site www.noblesseinteriors.com,o platforma multifunctionala, pentru cei care iubesc designul de interior si pentru cei mai buni specialisti din domeniu.

Acest site reuneste cele mai frumoase colectii semnate de mari designeri ai lumii, atat pentru mobilier cat si pentru decoratiuni, textile, placari, oferind solutii complete pentru amenanari interioare care se doresc a fi unice si pline de valoare.

Noul site este o platforma complexa de inspiratie, incorporand insa si optiuni de e -commerce, pentru a ajuta si mai mult clientii nostri in selectia si achizitia de produse.

Showroom-ul nostru unde se pot viziona ambiente deosebite, pe diferite stiluri este gazduit in cadrul Palatului Noblesse, o cladire monument istoric datand din 1881, complet consolidata, restaurata si amenajata de catre noi in ultimii aproape 3 ani, un concept unic.

Astfel, din 2015, detinem cel mai exclusivist show room din Europa de Sud-Est, unde alaturi de mobilier si decoratiuni clasice si moderne, se gasesc lucrari de arta si piese de anticariat pentru interioare unice si valoroase, incarcate de emotie, oferind un parcurs inedit in lumea designului de interior din diferite perioade si stiluri.

Noblesse Interiors este continuarea unei povesti cu multe provocari, inceputa acum 14 ani, cand am infiintat compania impreuna cu sotul meu.

Astazi, in urma rebrandingului am schimbat si numele companiei, devenind Noblesse Group International, care detine cele 5 branduri create, reunite sub motto-ul: "add value to your lifestyle".

Noul nume inseamna o identitate puternica, o strategie ambitioasa care imbina valori estetice cu pasiunea pentru tendinte si bun gust, pe care o impartasesc atat eu cat si intreaga mea echipa.

Specializati atat in proiecte rezidentiale, dar si in cele comerciale si pentru birouri, consultantii nostri sunt, dincolo de profesionisti, creatorii unor ambiante unice care reflecta povestea fiecarui proprietar in parte.

Rebrandingul nostru il datoram clientilor nostri carora le oferim astazi, drept multumire pentru increderea acordata de-a lungul anilor, produse si servicii complete pentru proiectele lor de suflet, dar si numeroase alte beneficii prin care asiguram o valoare imbogatita stilului lor de viata.

Cel mai nou proiect al dumneavoastra este Noblesse Academy, o scoala a elegantei, bunelor maniere si redescoperirii de sine. Spuneti-ne mai multe despre acest proiect.

Noblesse Academy este un proiect al Asociatiei Culturale Noblesse pe care am infiintat-o in 2014, pentru dezvoltarea unui marketing cultural de exceptie asumat de intregul Grup.

Ideea Academiei a aparut din convingerea ca fiecare dintre noi are o serie de abilitati si talente de care este sau nu constient, iar noi, prin cursurile pe care le vom dezvolta, ii vom ajuta pe cursanti sa le descopere, sa le cultive si astfel sa gaseasca o cale catre valori, acesta fiind si motto-ul nostru "Noblesse Academy- Via Valores" (calea catre valori).

Academia se adreseaza clientilor Noblesse deja existenti, dar si unor clienti noi, aspirationali care cred in importanta evolutiei continue pe plan personal si profesional, asumandu-si un stil de viata bazat pe valori autentice.

Intotdeauna mi-am dorit sa fiu o persoana complexa, implinita atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Cele doua nu se pot separa, insa poti avea rezultate mult mai bune daca ai o implinire sufleteasca si faci lucruri care te reprezinta, inveti in permanenta si dobandesti cunostinte noi din diferite domenii care te intereseaza.

Am facut o selectie de cursuri si traineri care cred in aceleasi valori ca si noi si au povesti de viata din care cu totii avem ce invata: atelier de teatru cu Florin Piersic Jr, cursuri de design interior cu Beatrice Joger, profesor la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universitatii "Ion Mincu ", cursuri de blogging si cum ar trebui acesta facut astfel incat sa fie profitabil, cu Radu F. Constantinescu si Ana Morodan, cursuri de arts and crafts pentru copii sustinute de ilustratorul Madalina Andronic, cursuri de actorie pentru cei mici cu Iolanda Covaci si Valentina Zaharia, dar si cursuri de design interior adresate tot copiilor sustinute de Aura Filip.

Este o programa bogata, variata si care incearca sa acopere cat mai multe sfere de interes, pe care echipa mea incearca sa le adapteze cat mai mult la nevoile reale ale clientilor nostri.

De asemenea doresc pe viitor sa initiem si cursuri de Marketing Cultural cu atat mai mult cu cat Asociatia Culturala Noblesse as vrea sa se implice cat mai mult in sustinerea Bucurestiului drept capitala europeana, dar si in alte actiuni si proiecte care sa atraga atentia asupra importantei si protejarii cladirilor istorice.

Cum s-a nascut ideea? Ce v-a inspirat?

In primul rand m-am analizat pe mine si oamenii pe care ii intalnesc zilnic in ultimii ani, construind brand dupa brand si incercand sa ofer lucruri si servicii de calitate clientilor Noblesse, care sa fie cu adevarat importante pentru ei pe termen lung si sa le aduca implinire si fericire intr-un anumit aspect al vietii lor.

Cu totii suntem in cautarea acelui lucru care sa ne implineasca cu adevarat viata.

Si singurul raspuns viabil care mi-a venit in minte a fost "valoare".

Astfel Noblesse Academy ofera acestor oameni ca mine aspirationali "calea catre valori", intr-un efort continuu pentru a ne simti impliniti, impacati cu noi si de ce nu mai fericiti.

Ce a insemnat sa aduci pe piata o noua academie?

Suntem abia la inceput, perioada in care ne cautam cele mai valoroase concepte de cursuri, work-shop-uri, ateliere, traineri care sa se identifice cu mesajul si cultura noastra.

Ca orice inceput este dificil, dar cred ca ceea ce oferim noi raspunde unor necesitati reale de care oamenii si societatea noastra in general devin din ce in ce mai constienti: de a da importanta cuvenita cuvantului "valoare" in tot ceea ce facem atat pe plan profesional, cat si profesional, in deciziile si actiunile noastre pentru a avea o viata implinita, incarcata de semnificatie.

Care a fost investitia?

Investitia este inca in curs.. asa ca o suma corecta as fi incapabila sa o comunic in acest moment.

In plus, datorita faptului ca detinem cladirea Palatului Noblesse in cadrul careia se vor desfasura cursurile si practic prin nasterea Academiei, valorificam si mai mult aceasta investitie, costurile sunt deja mult mai reduse.

Incepand cu luna ianuarie 2016 vom inaugura si un nou spatiu in cadrul Palatului Noblesse - numit Biblioteka, dedicat inspiratiei, studiului, atelierelor si cursurilor cu anumite tematici, spatiu gandit special pentru activitatile Academiei.

Acesta este situat in demisolul si subsolul cladirii, iar stilul este unul industrial -design, nonconformist, amenajat bineinteles de noi cu produse din portofoliul Noblesse Interiors.

Aveti deja cursanti sau oameni care si-au manifestat intentia de a participa la cursuri? Cine sunt ei?

Cursurile sunt diferite in functie de complexitatea informatiilor si tematica aleasa.

Pot fi cursuri de week end, cursuri after job sau cursuri care pot dura si citeva luni cum sunt cele de design interior.

La cererea companiilor sau a unui grup de cursanti suntem flexibili in a ne adapta la cerintele lor.

Bineinteles la sfarsitul cursurilor, cursantii vor primi diploma eliberata de Noblesse Academy, care va avea recunoasterea cuvenita, dar mai important vor ramane cu informatii, cunostiinte, prieteni care le vor marca viata in modul cel mai frumos si util posibil.

Unele cursuri vom dori sa le acreditam bineinteles sau vor avea recunoasterea Institutiilor cu care ne vom parteneria.

Cum va spuneam, Noblesse Academy este un proiect de viitor, pe care il voi dezvolta cu multa ambitie si responsabilitate.

Ce planuri aveti pentru Romania, in ceea ce priveste educatia de inalta clasa?

Cu siguranta trebuie sa investim in viitorul nostru si al copiilor nostri, sa acordam o atentie marita educatiei continue si sa incercam sa ne dezvoltam personal si in cat mai multe discipline.

Noblesse Academy isi propune sa contribuie la educatia de inalta clasa aducand in prim plan valori in care ar trebui cu totii sa credem si dupa care sa ne ghidam stilul de viata.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Noblesse Academy, #Noblesse Interiors, #Galeriile Noblesse, #Loredana Preda , #Manageri