Lorina Seres, CEO Azay: Investesc in lucururi care ma binedispun

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 00:00
8739 citiri
Lorina Seres, CEO Azay: Investesc in lucururi care ma binedispun

Lorina Seres, CEO Azay, vorbeste despre lux ca despre o afacere pornita din dorinta personala de a avea ceva pentru care nu exista o piata in Romania. Astfel, nisa neexploatata de obiecte decorative, dar si utile, care "infrumuseteaza viata", a fost acoperita, iar romanii au inceput sa prinda gustul lor, tot mai tare.

Motto-ul pe care il respecta cu strictete in afacerea sa este "nu exista nu se poate", chiar daca asta inseamna sacrificarea timpului liber.

A renuntat la cariera in banking pentru acest business, insa nu regreta ca a facut asta. Singurele momente de indoiala raman vacantele in care nu se poate desparti de laptop sau zilele in care fiul sau ii reaminteste ca isi doreste mai mult timp langa ea.

Despre afaceri, echilibrul lor cu viata personala si investitiile personale in lucruri care o binedispun, vorbeste Lorina Seres, CEO Azay, intr-un interviu acordat Business24.

Ai descris momentul in care ai decis sa-ti intemeiezi propria afacere drept "cel mai important moment", pentru tine. Spune-ne mai multe despre acesta.

Dupa cinci ani de experienta in banking, am decis sa schimb si sa fac ceva pentru mine, ceva de care sa fiu mandra si, de ce nu, sa fie un business pe care sa il continue copiii mei.

Pentru ca imi place sa imi invit prietenii acasa, intotdeauna imi lipseau diverse accesorii pentru ca pe piata din Romania nu puteai sa le gasesti. De la o lingurita speciala pentru caviar, la o lingura speciala pentru scoici, pentru stridii, pentru fructe de mare. Atunci am vazut ca este o nisa de piata neexploatata si ca ar putea fi loc si pentru noi.

De asemenea, ori de cate ori vrei sa faci un cadou te framanti cateva zile: "ce cumpar?", "oare ii place, oare nu ii place, oare se asorteaza?". Am zis sa incercam sa facem un magazin de cadouri.

Asta este povestea: din dorinta de a oferi publicului roman obiecte deosebite, cadouri deosebite care sa le infrumuseteze casa atat lor, cat si celor dragi, s-a nascut Azay.

Ai regretat vreodata ca ai mers pe calea antreprenoriatului?

Nu, niciodata. Poate in vacante, cand sunt cu laptopul dupa mine pe plaja. Sau noaptea, cand ajung acasa si in continuare ma pun la birou si incerc sa imi termin treaba de peste zi, lucruri care in momentul in care lucrezi pentru altcineva nu se intampla. La ora sase-sapte ai iesit de la birou si iti vezi de viata ta.

In momentul in care ai un business, el iti ocupa sambetele, duminicile, vacantele, sarbatorile. Mai ales in cazul nostru, pentru ca facem foarte multe cadouri, atat de Paste, cat si de Craciun. Atunci efectiv pana in ultima clipa sunt pe baricade, pana in seara de Craciun, sau pana in noaptea de Inviere.

Reusesti, totusi, sa pastrezi un echilibru al vietii personale cu cea profesionala?

Foarte greu. Sincer, mi-ar placea foarte mult sa am mai mult timp liber pentru copilul meu, care imi simte lipsa si care imi spune "mami, de ce merg la echitatie cu bunica si nu cu tine?", "mami de ce nu ma iei tu de la gradinita?", "mami hai sa mergem in parc dimineata" - ceea ce este imposibil, pentru ca eu trebuie sa merg la birou. Daca am un regret, acesta este: ca nu am mai mult timp sa stau cu Tudor.

In schimb, este businessul Azay unul profitabil?

Este un business foarte frumos, este un business care imi umple sufletul in fiecare zi, este un business care ma face sa zambesc si fiind inconjurata de lucruri frumoase, profitul nu este doar unul financiar, ci si unul de multumire de sine.

Care a fost strategia dupa care ai condus si ai promovat brandul Azay in Romania?

"Nu exista nu se poate". Facem absolut tot ce se poate pentru clientii nostri. Imposibilul devine posibil, de la livrari in 24 de ore din Anglia, pana la personalizarea cadourilor, asa cum isi doresc clientii. Le livram cadourile in colturile lumii gratuit, indiferent de valoarea cadoului. Incercam sa fim cei mai buni, incercam sa cream un brand care sa ramana in mintea si in sufletul celor care ne calca pragul si sa apeleze la noi ori de cate ori au nevoie de un cadou deosebit.

Daca ar fi sa o iei de la inceput, ai alege tot Azay?

Fara nicio ezitare.

Nu e dificil sa ai atatea lucruri in jur, pe care orice femeie si le-ar dori? Nu ti-ai dorit niciodata sa pastrezi un obiect pentru tine?

Am cateva obiecte acasa. Mi-as dori sa le iau pe toate, dar imi este imposibil, pentru ca aceste colectii se reinnoiesc de doua ori pe an, ca si in moda. Si atunci este, practic, imposibil sa faci acasa un depozit.

Am acasa colectia de pahare Bourgogne, am un set de cafea in editie limitata, am tacamuri, am lingurita de caviar, am foarte multe accesorii argintate pentru masa. Am foarte multe lucruri, iar prietenii mei au si mai multe pentru ca fac o multime de cadouri.

Sunt foarte atenta atunci cand vin in magazin spre ce se indreapta, ce le place, si atunci cand este momentul de a oferi un cadou stiu sa ofer intotdeauna ceea ce ei au admirat cand au fost in magazin.

Investesti in lux, intr-o afacere profitabila. Insa faci astfel de investitii si pentru placerea personala?

Investesc in lucruri care ma bucura sa le vad in jurul meu. Indiferent ca este vorba de un obiect vintage sau ca este un obiect din ultima colectie de la furnizorul Casei Regale a Marii Britanii. Important este sa ma binedispuna.

De exemplu baietelul meu, care imi face cafeaua in fiecare dimineata, desi are doar patru anisori, stie ca trebuie sa faca cafeaua doar intr-o anumita ceasca: in cescuta mea de cafea, Wedgewood, alba cu floricele roz si putin auriu.

Si, pentru ca suntem la editia de weekend, "Cum sa-i cheltuiesti": cum prefera CEO-ul Azay sa isi cheltuiasca banii si sa isi petreaca timpul liber?

Imi place foarte mult sa calatoresc. Imi place foarte mult sa stau cu copilul meu si sa petrecem vremea impreuna, fie ca este vorba de o gradina zoologica sau de o poveste, sau de frumusetea cailor.

Imi place sa-mi petrec timpul liber, atat cat este el, alaturi de cei dragi, de sotul meu, de Tudor, de familia mea.

Care este cea mai frumoasa destinatie de vacanta, pentru tine?

Daca este vorba de o vacanta de relaxare, atunci as alege o insula in oceanul Indian. Daca este vorba de descoperire si cunoastere, as alege India.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#afaceri lux Romania, #interviu Lorina Seres, #Lorina Seres Azay, #investitii lux , #Manageri