Managerii vor plati mai mult pentru MBA

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 11:34
1911 citiri
Managerii vor plati mai mult pentru MBA

Pretul programelor MBA sau Executive MBA au fost majorate de sapte din cele 13 scoli de afaceri care activeaza pe piata locala cu marje cuprinse intre 500 si 1.500 de euro. 

Astfel, Bucharest School of Management, care ofera pe piata locala MBA-ul Romano-Canadian, a operat una din cele mai mari majorari de pret, informeaza Ziarul Financiar.

"Vom pastra in acest an taxa la nivelul din 2008, respectiv 12.000 de euro, insa vom introduce un proiect international de business in Canada, care va aduce un cost suplimentar de 1.500 de euro", spune Adriana Dutescu, director al Bucharest School of Management (BSM).

Si MBA-ul oferit de IntercollegeIBS, institutia partenera a City University of Seattle, va fi mai scump in acest an cu 20%, ajungand la 9.000 de euro.

Totodata, CEU Business School, una din cele mai mari scoli de afaceri din Europa Centrala si de Est, majoreaza pretul programului de Executive MBA, de la 18.600 la 21.000 de euro.

Programul de MBA al The Open University Business School din Marea Britanie costa anul trecut 12.600 de lire sterline, iar incepand cu acest an pretul urca pana la 13.600.

Chiar si in urma noilor majorari, taxele programelor de pe piata locala sunt la jumatate comparativ cu cele europene si de patru sau cinci ori mai mici decat tarifele practicate de marile scoli de afaceri, ca Harvard sau London Business School, unde un program de MBA poate ajunge si la 50.000 - 70.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#manageri, # plata, # mba, # scoli afaceri , #Manageri