Membrii fostei conduceri Electrica Banat, condamnati la pedepse intre unu si patru ani de inchisoare

Joi, 23 Mai 2013, ora 13:45
2053 citiri
Membrii fostei conduceri Electrica Banat, condamnati la pedepse intre unu si patru ani de inchisoare

Membrii fostei conduceri a Electrica Banat a fost condamnata definitiv de ICCJ la pedepse intre unu si patru ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare, pentru fapte de coruptie, asociatul lui Georgica Cornu la grupul de firme Izometal - Confort, Lucian Caraiman, urmand sa execute doi ani.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, joi, recursurile declarate de DNA Timisoara si de Livius Ioan Milea, Sorin Boc, Iulia Anca Crudu si Lucian-Nicu Caraiman impotriva deciziei din 5 iunie 2012 a Curtii de Apel Timisoara si a respins ca nefondate contestatiile lui Gheorghe Erimescu si Ion Salvari, precum si ale partilor vatamate SC Confort SA Timisoara si SC Izometal - Magellan SRL Timisoara.

Instanta a casat in parte decizia Curtii de Apel Timisoara si sentinta din 3 octombrie 2011 a Tribunalului Timis si, in rejudecare, l-a condamnat pe Livius Ioan Milea, fost director general al FDFEE Electrica Banat (fosta filiala teritoriala de stat, in prezent privatizata, a societatii Electrica SA), la doi ani de inchisoare cu executare.

Gheorghe Erimescu, fost director comercial la SISEE Electrica Banat (sucursala de intretinere si servicii din cadrul Electrica SA), a fost condamnat de instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare, iar Sorin Boc, fost director economic la SISEE Electrica Banat, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare.

Iulia Anca Crudu, fost sef Serviciu Aprovizionare la SISEE Electrica Banat, a fost condamnata la un an de inchisoare, instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de incercare de patru ani, iar Ion Salvari, fost functionar in cadrul Biroului Administrarea Patrimoniului la FDFEE Electrica Banat, a fost condamnat de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu suspendare, ramanand cu pedeapsa dispusa de instantele inferioare.

O parte din fapte au fost prescrise

Instanta a constatat ca faptele de instigare la fals intelectual, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals sau instigare la fals material in inscrisuri sub semnatura privata de care au fost acuzati cei sase inculpati la momentul trimiterii in judecata, in 2007, s-au prescris, dispunand incetarea procesului penal pentru aceste fapte.

Fosta conducere a companiei Electrica Banat a fost trimisa in judecata de procurorii DNA Timisoara pentru infractiuni de coruptie in decembrie 2007.

Procurorii i-au acuzat pe Livius Ioan Milea de luare de mita, pe Gheorghe Erimescu de luare de mita, fals intelectual si uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor publice si instigare la fals intelectual, pe Sorin Boc de luare de mita, fals intelectual si uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor publice, pe Iulia Anca Crudu de luare de mita, fals intelectual si uz de fals, pe Lucian-Nicu Caraiman de dare de mita, delapidare, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si pe Ion Salvari de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

Potrivit procurorilor anticoruptie, cei patru fosti directori de la Electrica Banat au primit bunuri si servicii in valoare de peste 50.000 de lei pentru a interveni in atribuirea nelegala a unor contracte de executie de lucrari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#condamnari conducere Electrica Banat, #inchisoare management Electrica Banat, #recurs directori Electrica Banat , #Manageri