Ministerul Economiei angajeaza recruteri pentru managerii privati: Vezi care sunt conditiile

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 14:12
1812 citiri
Ministerul Economiei angajeaza recruteri pentru managerii privati: Vezi care sunt conditiile

Ministerul Economiei a anuntat, miercuri, organizarea unei licitatii publice pentru gasirea unor companii care se ocupe cu recrutarea si plasarea de personal la societatile cu capital de stat. Afla ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa poti intra in cursa.

Aceasta sarcina a revenit, in octombrie 2011, companiei Pedersen&Partners, firma care a reziliat insa, in mai 2012, contractul cu statul roman pe motiv ca Ministerului Economiei a intentionat sa deruleze procesul printr-o alta modalitate decat cea prevazuta la semnarea contractului.

Ministerul Economiei si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) sunt in cautarea unui inlocuitor, intrucat Romania si-a asumat in fata FMI sa numeasca manageri privati la 15 companii de stat pana la finalul lui 2012.

Ministerul Economiei pune la bataie 22 de milioane de lei pentru alegerea managerilor privati. Suma va fi acordata pentru intreg contractul cadru multianual. Pentru anul 2012, Ministerul Economiei pune la bataie sapte milioane de lei.

Durata acordului cadru este pana la 31 decembrie 2013, insa poate fi prelungita fara a depasi, insa, patru ani.

In schimb, compania de recrutare trebuie sa depuna o garantie de 80.000 de lei, bani care se pot opri de catre OPSPI in cazul in care: ofertantul refuza sa semneze contractul cadru sau isi retrage oferta inainte de expirarea datei si orei de depunere a ofertelor.

Compania care participa la licitatia publica trebuie sa faca dovada capacitatii financiare printr-o declaratie pe propria raspundere prin care sa reiasa ca media aritmetica a cifrei de afaceri pentru perioada 2010-2011 trebuie sa fie minimum 500.000 de lei.

Ofertanii pot participa fie individual, fie in orice forma de asociere.

Compania de recrutare are prevazute in contract urmatoarele obligatii:

- stabilirea strategiei si a criteriilor de selectie cuantificabile;

- stabilirea dosarului pentru depunerea candidaturii;

- evaluarea si selectarea cadidatilor pentru fiecare pozitie de membru in consiliile de administratie si de supraveghere.

Criteriul de atribuire a companie va semna un contract cu statul roman este legat de cea mai avanjoasa oferta din punct de vedere financiar.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#manageri privati contract Ministerul Economiei, #manageri privati selectie, #manageri privati recrutari , #Manageri