O treime dintre top-managerii din Romania nu pot anticipa sfarsitul crizei

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 13:48
1365 citiri
O treime dintre top-managerii din Romania nu pot anticipa sfarsitul crizei

O treime dintre top-managerii din Romania nu pot anticipa sfarsitul crizei, iar firmele nu vor opera in 2011 schimbari semnificative in privinta modelului de afaceri, se arata intr-un studiu realizat de compania americana de consultanta in management A.T. Kearney, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit studiului realizat de A.T. Kearney si citat de realitatea.net, 31% dintre cei intervievati se asteapta ca efectele crizei asupra industriei in care activeaza sa inceteze la mijlocul anului 2011, in timp ce 33% mizeaza pe sfarsitul anului viitor, iar alti 33% nu pot anticipa sfarsitul crizei.

"Firmele au tendinta de a adopta si pentru anul viitor o atitudine de expectativa si de a se seta pe modul "de supravietuire", ceea ce inseamna ca nu vor opera schimbari semnificative in privinta modelului de afaceri", a declarat partener si country manager pentru Romania al A.T. Kearney, Michael Weiss.

Toate companiile si-au redus costurile in ultimul an si jumatate, dar in loc sa opereze schimbari structurale ale modelului de afaceri, se arata in studiu, majoritatea masurilor s-au limitat la reduceri de personal, taieri de salarii, stoparea angajarilor si oprirea investitiilor.

Potrivit studiului, top managerii din Romania au asteptari mai mari decat ceilalti din Europa cu privire la interventia statului in stoparea crizei.

Astfel, 90% dintre acestia cred ca statul poate juca un rol semnificativ in modificarea conditiilor de piata.

Sondajul a fost realizat in luna octombrie, iar 67% dintre respondenti au functii de CEO sau presedinti de companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#sfarsitul crizei manageri stat efecte , #Manageri