Oana Manga, managerul care duce recrutarea la un alt nivel

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 00:00
41831 citiri
Oana Manga, managerul care duce recrutarea la un alt nivel
Foto: Oana Manga (Arhiva personala)

Oana Manga conduce o platforma de recrutare aparte, in care angajatorii sunt cei care isi cauta cadidatii. Ideea este apreciata si de cei care isi cauta un loc de munca: ea le ofera oportunitatea de a se prezenta cat mai eficient angajatorilor, fara presiunea timpului sau unui anumit tip de job.

Platforma include si o inovatie pe piata romaneaasca, programarea online a interviului. In doar trei luni de la lansare, 2.000 de angajatori au apelat la acest sistem contra unui comision de 1% din salariul cerut de candidat.

Bazandu-se pe nevoia crescuta de talente a companiilor din Romania si Europa, Business Development Managerul CeeVee.com estimeaza ca in 2016 platforma va inregistra o cifra de afaceri de 1 milion de euro.

"In viitor, CeeVee.com va fi principala sursa de recrutare de talente din Europa. Momentan angajatorii au deja prin CeeVee.com acces la cei mai buni candidati din Romania si Polonia", explica Oana Manga, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe despre platforma CeeVee.com. Cand si cum s-a nascut ideea si modelul de business?

CeeVee.com este practic o imensa baza de date de talente, desprinsa din Bestjobs, cu peste 2,6 milioane de candidati.

CeeVee.com functioneaza sub aceasta forma din martie 2015 si s-a nascut din dorinta de a oferi o platforma separata de cea de anunturi, cu ajutorul careia candidatii sa poata fi promovati, contactati si ofertati intr-un mod transparent si care sa le ofere expunere catre angajatori nu doar din Romania, ci din toate tarile europene.

CeeVee face parte din grupul Neogen, ca si Bestjobs. Care este, insa, diferenta dintre cele doua platforme? Nu va este teama de o eventuala "canibalizare"?

Bestjobs este un job board clasic, pe care se vor gasi in continuare anunturi de angajare, iar Ceevee.com este platforma pe care se promoveaza candidatii si in care pot fi gasiti cei mai potriviti oameni pentru un anumit proiect.

In cazul Bestjobs, candidatii aplica la anunturile pe care le gasesc potrivite pentru ei, in cazul Ceevee.com angajatorii contacteaza candidatii pe care ii considera potriviti.

Fata de Bestjobs, procesul de recrutare este invers: nu candidatul este cel care aplica pentru un anumit job, ci angajatorul il gaseste in functie de nevoia sa.

Singura conditie pentru ca un candidat sa poata sa fie identificat de angajator este sa fie prezent, adica sa isi incarce CV-ul in platforma. Sunt doua platforme complementare si este nevoie de un singur cont pentru a le folosi pe ambele, insa pot fi folosite si separat.

CeeVee.com ofera oportunitatea candidatilor de a se prezenta cat mai eficient angajatorilor, fara sa existe presiunea timpului sau un interes pentru un anume anunt de angajare.

Platforma include si o inovatie pe piata romaneaasca, programarea online a interviului. Cat de deschisi au fost romanii la noua propunere? Cate astfel de programari ati realizat de la deschidere si pana acum?

Procesul de selectie, intervievare, ofertare, recrutare se automatizeaza, iar tehnologia le va oferi recrutorilor instrumentele de a-si eficientiza drumul de la nevoia de angajare la angajarea propriu-zisa.

Programarea online a interviului salveaza foarte mult timp atat pentru angajator, cat si pentru candidat; zecile de telefoane pe care un angajator e nevoit sa le dea pentru a stabili un interviu nu mai sunt necesare.

Angajatorul plaseaza intentia de a realiza un interviu cu un posibil candidat, acesta putand accepta cu un singur click.

In nici trei luni de la lansare au fost initiate folosind platforma CeeVee.com peste 2.000 de interviuri.

Un alt element interesant pentru angajatori este faptul ca platesc doar in cazul in care se confirma interviul, iar taxa este de 1% din salariul cerut de angajat. Cum s-a nascut aceasta idee? Ce v-a inspirat?

Ne-au inspirat tendintele internationale, in care inovatia si automatizarea proceselor au dus catre o mai mare transparenta a procesului de recrutare si au faciltat trecerea catre plata per rezultat, in cazul nostru plata per candidat care spune "da, sunt interesat sa lucrez cu aceasta companie, vreau sa ma intalnesc cu ei".

V-ati propus ca in 2016 platforma sa inregistreze o cifra de afaceri de 1 milion de euro. Pe ce va bazati in acest plan maret?

Ne bazam pe nevoia crescuta de talente a companiilor din Romania si Europa. Suntem leaderi in ceea ce priveste numarul de candidati specializati inscrisi la noi (IT, ingineri, medici) si Ceevee.com este sursa principala de recrutare pentru cele mai mari companii din industriile sus mentionate.

Dintre profilele de pe CeeVee.com isi aleg colaboratorii companii ca IBM, Microsoft, Oracle, Amazon, Bayer etc.

Care sunt candidatii cu cel mai mare succes la angajatori, in ziua de azi?

Candidatii din domeniul IT sunt cei mai cautati, acestia situandu-se si in topul celor mai bine platiti angajati.

Tot ei sunt cei care cer si cele mai mari salarii?

Da.

Ce planuri aveti pentru proiectul CeeVee.com? Cum credeti ca va arata el in cativa ani?

In viitor, CeeVee.com va fi principala sursa de recrutare de talente din Europa. Momentan angajatorii au deja prin CeeVee.com acces la cei mai buni candidati din Romania si Polonia.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#recrutari ceevee, #site recrutari, #interviu angajare online , #Manageri