Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 13:19
1648 citiri
Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare intr-un dosar in care este acuzat ca a mituit doi comisari de la Garda Financiara Arges.

In acelasi dosar, fostul director al PIC (companie detinuta de Penescu), Gheorghita Pieca, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare, iar Liviu Nicusor Mirtoiu si Iulian Popescu (comisari la Garda Financiara Arges) au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare.

Instanta suprema a admis recursul declarat de procurori si a majorat pedepsele date anterior de Tribunalul Teleorman si Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Este cea de-a doua pedeapsa definitiva primita de Cornel Penescu, dupa ce in luna septembrie el fost condamnat, alaturi de senatorul PP-DD Antonie Solomon, la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual.

In prezent, Cornel Penescu se afla intemnitat la Penitenciarul Colibasi.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Liviu Nicusor Mirtoiu si Iulian Popescu, comisari superiori in cadrul Garzii Financiare - sectia Arges, au fost acuzati ca, pe 20 martie 2007, au primit suma de 1.000 de lei fiecare de la Gheorghita Pieca, la cererea lui Penescu, pentru a efectua un control superficial in urma caruia sa se evite constatarea adevaratelor incalcari ale normelor legale si sa nu fie aplicate sanctiunile corespunzatoare la doua firme, SC MUNTENIA ALIMENT SRL si SC ONITA SRL.

Potrivit procurorilor, cei doi comisari ai Garzii Financiare au intocmit un proces verbal, datat 26 martie 2007, in care au inserat date nereale in legatura cu firmele controlate, omitandu-le pe cele reale. Procesul verbal a fost semnat si de Gheorghita Pieca, in calitate de administrator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Penescu condamnare, #inchisoare Penescu, #Penescu dosar penal , #Manageri