Omul de afaceri Nikolaus Mann, trimis in judecata pentru o frauda de 33 milioane euro

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 12:34
1530 citiri
Omul de afaceri Nikolaus Mann, trimis in judecata pentru o frauda de 33 milioane euro
Sursa foto: Opiniatimisoarei.ro

Omul de afaceri Nikolaus Mann a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timisoara, sub acuzatia ca a devalizat mai multe societati comerciale din grupul Aton cu suma de 33 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, impreuna cu Nikolaus Mann, cu dubla cetatenie, romana si germana, au mai fost trimise in judecata alte sase persoane si compania Euromobille SRL, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare cu consecinte deosebit grave, gestiune frauduloasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Anchetatorii sustin ca Nikolaus Mann a constituit o grupare, la care au aderat Daniel Tunea Daniel, Mihaela Cipleu, Cristian Mois, Lucian Ivanescu, Dan Popa si Violeta Morariu, avand drept scop devalizarea patrimoniului persoanelor juridice din grupul Aton.

Membrii gruparii, in calitate de administratori ai partii vatamate, sub coordonarea Nikolaus Mann, au obtinut beneficii financiare substantiale prin insusirea in mod fraudulos, folosirea si traficarea de bunuri si bani, apartinand societatilor comerciale administrate, prin falsificarea si utilizarea unor documente falsificate (contracte de comodat, de livrare de marfuri, facturi, bilete la ordin, procese verbale de compensare).

DIICOT arata ca, direct sau prin persoane interpuse si prin intermediul SC Euromobille SRL, societate pe care o controla in fapt, Nikolaus Mann si-a insusit fara drept sume de bani, mijloace fixe (utilaje de exploatare miniera, de transport) si active (statie de betoane) din patrimoniul partilor vatamate, prin diverse mijloace frauduloase (cu titlu de exemplu - cumparari de bunuri imobile urmate de inchiriere la un pret supraevaluat catre partea vatamata, dobandire de active la un pret subevaluat).

In total au fost emise bilete la ordin in valoare de 75 de milioane de euro

De asemenea, membrii gruparii au intocmit facturi false cu specificatia avans piatra bruta si de stingere a sumelor astfel datorate, prin emitere de bilete la ordin din partea Aton in valoare de aproximativ 75 milioane euro, in scopul crearii obligatiei de plata din partea Aton si garantarii platii prin 5 bilete la ordin semnate de Daniel Tunea si avalizate in numele altor societati din cadrul grupului Aton, de catre Lucian Ivanescu si Cristian Mois.

In acest scop, biletele la ordin au fost introduse la plata, in urma executarii silite obtinandu-se in mod fraudulos sume importante, de ordinul milioanelor de euro, din patrimoniul partilor vatamate.

In vederea recuperarii prejudiciului, in cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timis, procurorii solicitand instantei arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile a celor sapte inculpati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#frauda companii Timisoara, #frauda Nikolaus Mann, #trimitere judecata Nikolaus Mann, #frauda grup Aton , #Manageri