Pe sleau despre project management: Echilibristica intre timp, cost si calitate

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 11:51
3096 citiri
Pe sleau despre project management: Echilibristica intre timp, cost si calitate
Foto: Pixabay

Inainte de a face project management ar trebui sa-ti acorzi macar 5 sau chiar 10 ani de experienta pentru ca, odata dobandit statutul de manager de proiect, lucrurile nu mai sunt atat de simple.

"Cea mai mare provocare sta in echilibrarea obiectivelor concurente: timp, cost, calitate. E usor sa duci un proiect la bun sfarsit cu resurse nelimitate, e foarte greu sa il finalizezi la timp, in cost si la nivelul de calitate asteptat", explica Bogdan Centea, HR Manager Continental Powertrain Romania si speaker in cadrul conferintei Full leadership. No ego., Buzz!Camp Brasov.

Tot atunci, pe 13 octombrie, Ramona Porca (Trainer Continental) va vorbi "pe sleau despre project management" la workshop-ul companiei Continental.

BuzzCamp, evenimentul de recrutare targetata si dezvoltare personala, aflat la a 14-a editie, ajunge toamna aceasta in 11 orase din tara. Mai mult decat atat, acesta ofera tinerilor profesionisti raspunsul la intrebarea "Cum ajunge un manager de proiect de la idei la rezultate?".

Insa, pentru a-ti face o idee despre arta managementului de proiect, Business24 l-a intrebat in avans pe Bogdan Centea ce inseamna project management, cat este de cunoscut si cat de bine este aplicat conceptul, dar si care sunt sfaturile sale pentru cei care vor sa faca project management de calitate.

Ce inseamna project management, pe sleau, in acceptiunea echipei voastre?

Sa te pregatesti in avans, intelegand ca o pregatire buna, din timp si facuta cu cap este singurul mod in care poti asigura implementarea unei activitati complexe.

Cat de bine cunoscuta credeti ca este aceasta practica in Romania?

Se vorbeste mult despre project management, realitatea insa necesita efort sustinut. Conceptul implica faptul ca un proiect este dus la bun sfarsit (=management), in conditiile previzionate: timp, cost, calitate.

De prea multe ori variabile ies din control si forma implementarii nu corespunde planificarii initiale (care iti este si platita de catre client).

Care este diferenta dintre un Project Manager si un sef de echipa?

Project manager-ul se concentreaza pe activitate si pe ce rezultat trebuie atins, pe cand focusul sefului de echipa este mai degraba... echipa.

Cele mai multe organizatii functioneaza in structura matriciala in care un specialist are un sef de echipa si unul sau mai multi Project Manageri - de aici si diferentele intre cele doua roluri.

Project Managerul trebuie sa fie si un bun lider sau e suficient sa urmareasca task-urile sa fie facute?

Daca nu e si un lider bun nu va obtine efortul extra din partea echipei de proiect, atunci cand este cazul.

Nu poti separa conceptul de lider de cel de echipa, fie ea si echipa de proiect - inerent rolului, Project Manager-ul actioneaza ca lider si va obtine rezultatele scontate doar daca este un lider bun.

Care este cea mai mare provocare cu care se confrunta un Project Manager?

Cea mai mare provocare sta in echilibrarea obiectivelor concurente: timp, cost, calitate. E usor sa duci un proiect la bun sfarsit cu resurse nelimitate, e foarte greu sa il finalizezi la timp, in cost si la nivelul de calitate asteptat.

Ce sfaturi aveti pentru un Project Management cat mai reusit?

Inainte sa faci Project Management asigura-te ca intelegi bine disciplinele ce contribuie la succesul unui proiect - disciplinele tehnice implicate, circuitul resurselor, procesul de dezvoltare, asteptarile clientului etc si nu ezita sa iti acorzi mai intai 5-10 ani profesionali ca sa le intelegi, inainte de a face Project Management.

Nu lasa pe maine ce poti face astazi! Inscrie-te la BUZZCamp, ia parte la super conferinte si workshop-uri interesante s...

Posted by BUZZCamp on Sunday, October 11, 2015

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#despre Project Management, #BuzzCamp Project Management , #Manageri